Δελτίο Τύπου για την τροποποίηση της απόφασης ανάρτησης Δασικού Χάρτη της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας (Προκαποδιστριακός Ο.Τ.Α. Φλώρινας), του Δήμου Φλώρινας, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας 7-8-2017

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι μετά την υπ. αριθ. 111445/04-08-2017 (ΑΔΑ 7ΧΣ1ΟΡ1Γ-6ΜΣ) απόφαση της Δ/νσεως Δασών Φλώρινας, τροποποιήθηκε η υπ’ αριθ. 10901/27-01-2017 Απόφαση (ΑΔΑ 717ΛΟΡ1Γ-Η6Β), :

glyphicons 30 notes 2  Διαβάστε Περισσότερα

Ευχετήριο Δελτίο Τύπου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες ,
Οι προσωπικές ευχές καθώς και των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πρεσπών σας συνοδεύουν στην προσπάθειά σας για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση .
Η συμμετοχή όλων σας στην διαδικασία αυτή να φέρει στον καθένα σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα .
Ευχόμαστε επίσης υπομονή στους γονείς σας που αγωνίζονται για το μέλλον σας και στους δασκάλους σας καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο τους

Καλή επιτυχία
Ο Δήμαρχος
Παναγιώτης Πασχαλίδης

glyphicons 30 notes 2  Διαβάστε Περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ 23-1-2017

Έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης
Στη δημιουργία 24.251 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε όλους τους Δήμους της χώρας, αφορά η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση (Νο 1/2017).
Η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινάει την Τρίτη 24/01/2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Παρασκευή 03/02/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται - αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο

glyphicons 30 notes 2  Διαβάστε Περισσότερα

Σημαντικές παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στις Πρέσπες

Ολοκληρώθηκαν δύο σημαντικές παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στις Πρέσπες, μετά από αίτημα του Δήμου:

 • η εκτεταμένη ασφαλτόστρωση τμημάτων του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια.
 • η προμήθεια ομβροδεξαμενής χωρητικότητας 1800κμ. για πού κάνει εφικτή την αξιοποίηση σημαντικών βοσκότοπων της Κοινότητας Κρυσταλλοπηγής.

Σε μια εποχή που νέα έργα υποδομής σπανίζουν και οι υπάρχουσες υποδομές φθείρονται από έλλειψη κονδυλίων συντήρησης, η προσπάθεια της ΠΕ Φλώρινας και προσωπικά του αντιπεριφερειάρχη για την εκτέλεση των ανωτέρω έργων, είναι μια σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια βελτίωσης των τουριστικών υποδομών, της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας και της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο και τον ευχαρίστησε για τις καίριες αυτές παρεμβάσεις που ανταποκρίνονται στο κοινό σχέδιο του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας για την αναβάθμιση των υποδομών του τουρισμού και της κτηνοτροφίας της περιοχής.  

Εορτασμός της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας. Αιμοδοσία στο Δήμο Πρεσπών 6-10-2016

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (EC Day) 2016, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» ως Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος IPA CBC «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2014-2020» οργανώνει εκδήλωση ευαισθητοποίησης για θέματα αιμοδοσίας στην Κεντρική Πλατεία του οικισμού Λαιμού του Δήμου Πρεσπών στις 06/10/2016 στις 09:30. Παράλληλα, θα διενεργηθεί αιμοδοσία στο Πολυϊατρείο Λευκώνα σε συνεργασία με τον «Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΠΡΕΣΠΑ», και ώρες 09.00-13.00.

glyphicons 30 notes 2  Διαβάστε Περισσότερα

Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες 2015-16. ΟΙ ΡΟΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΩΝ - Η κυριαρχία του νερού ως πνευματικής ύλης. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ/ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ φύση/όρια/υλικά ΙΙ, 4 έως 10 Ιουλίου 2016

Διεξήχθη από τις 4 έως τις 10 Ιουλίου 2016 Εργαστήρια φυσικών υλικών και Διεθνές Συνέδριο στους Ψαράδες και στο Λαιμό στις Πρέσπες. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εικαστικής Πορείας 2015-16 που έχει ως θεματική: Οι Ροές των Πραγματικοτήτων/Η κυριαρχία του νερού ως πνευματικής ύλης.  Την Εικαστική Πορεία συντονίζει ο Γιάννης Ζιώγας, ζωγράφος, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕΤ). 

glyphicons 30 notes 2  Διαβάστε Περισσότερα 

 1. Ο φούρνος με τα κεραμικά (Φώτο Γιάννης Ζιώγας)
 2. Ο φούρνος με τα κεραμικά (Φώτο Γιάννης Ζιώγας)
 3. Ο χώρος εργασίας (Φώτο Γιάννης Ζιώγας)
 4. Το εσωτερικό του σταθμού του ΤΕΕΤ (Φώτο Γιάννης Ζιώγας)
 5. Το καθιστικό εξωτερικού χώρου (Φώτο Γιάννης Ζιώγας)
 6. Το καθιστικό εξωτερικού χώρου (Φώτο Γιάννης Ζιώγας)
 7. Το κιγκλίδωμα του σταθμού του ΤΕΕΤ (Φώτο Γιάννης Ζιώγας)
 8. Το στέγαστρο (Φώτο Γιάννης Ζιώγας)

 

 

Δελτίο Τύπου Διαβούλευση - Ενημέρωση από ΑΝΦΛΩ προετοιμασία προγράμματος CLLD/LEADER 29-6-2016

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - διοργανώνει σειρά ενεργειών διαβούλευσης - ενημέρωσης, με στόχο την προετοιμασία του νέου τοπικού προγράμματος CLLD/ LEADER, στην Ύπαιθρο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας : Στον Δήμο Πρεσπών την 29-6-2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 2.00 μμ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

glyphicons 30 notes 2  Διαβάστε Περισσότερα

Εργαστήρι Πολιτικής για Αιρετούς - Αναβάθμιση Λειτουργίας Δημοτικών Υπηρεσιών 1-7-2016

Η Ελληνική Εταρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και η σύμπραξη των πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Δημοκριτίου Θράκης, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης και Πειραιώς υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν .......

glyphicons 30 notes 2  Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Εκδηλώσεις στο Δήμο Πρεσπών - Δελτίο Τύπου 5-6-2016

glyphicons 30 notes 2  Διαβάστε Περισσότερα

Ξεκινά την Τετάρτη 20.4.2016 ο Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Πρεσπών

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

 

Ο Δήμος Πρεσπών συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Στη σχετική δράση συμμετέχουν 17 νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι, μεταξύ αυτών και ο δήμος μας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, δήλωσε ότι : « Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά τον τομέα της πρόληψης της υγείας. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα,  εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, αξιοποιούμε με συνεργασίες το μεγάλο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών κι απλώνουμε με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη».

Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε «Η συμμετοχή στις δράσεις προληπτικής Ιατρικής που γίνονται στο Δήμο μας είναι πάρα πολύ σημαντική για την προστασία της υγείας του καθενός και της καθεμίας μας. Ειδικά όμως για τις μαστογραφίες κάνω έκκληση στις δημότισσες που είναι σε κατάλληλη ηλικία να προσέλθουν να εξεταστούν γιατί έτσι θα νικήσουμε τη μάστιγα του καρκίνου του μαστού»

 

Η κινητή μονάδα θα πραγματοποιήσει το Μαστογραφικό έλεγχο την Τετάρτη 20.4.2016 και την Πέμπτη 21.4.2016 στο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα

Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να επικοινωνούν στο 23850/46284   από 9.00πμ. έως 1.00μ.μ για να δηλώσουν συμμετοχή και να εξεταστούν.

                  Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο

 • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
 • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
 • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

Να σημειωθεί ότι δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία.

TOP