Γιορτή Φασολιού Τσιρονιού 2017 στις Πρέσπες!

Γιορτή Φασολιού Τσιρονιού 2017 στις Πρέσπες!

Στις Πρέσπες διοργανώνεται πάλι, η Γιορτή Φασολιού – Τσιρονιού, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017, στο πάρκο μπροστά στο Δημαρχείου Πρεσπών, στον Λαιμό, στις 7:30 μ.μ.

Η γιορτή Φασολιού Τσιρονιού στοχεύει στην ανάδειξη δύο από τα σημαντικότερα προϊόντα της γης και των λιμνών των Πρεσπών, του φασολιού και του τσιρονιού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους κατοίκους των Πρεσπών, αλλά και στους επισκέπτες, να αποχαιρετίσουν γιορτινά το καλοκαίρι.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους εδέσματα με βάση το φασόλι και το τσιρόνι μαγειρεμένα παραδοσιακά, αλλά και με νέες συνταγές που ετοιμάζονται επί τόπου από ντόπιους μάγειρες και μαγείρισες αλλά και ειδικά πιάτα, προσφορά των εστιατορίων και ταβερνών από όλα τα χωριά των Πρεσπών.

Στη γιορτή θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Αθλητικού και Μορφωτικού Συλλόγου Βίγλας Πισοδερίου, της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας, και του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων Δ.Ε.Η. Ν. Φλώρινας που θα χορέψουν με την παραδοσιακή μουσική της Λεχοβίτικης κομπανίας.

Η γιορτή συνδιοργανώνεται με την Ένωση Απανταχού Πρεσπιωτών, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Λευκώνα και τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό και Αθλητικό Σύλλογο "Ο Άγιος Γερμανός".

Χορηγοί γιορτής Φασολιού Τσιρονιού 2017

Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας,  Μέγας Χορηγός

Βαφειάδης Δημήτριος, Χορηγός

Αγροτικός Συνεταιρισμός Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «ο Πελεκάνος», Χορηγός

Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, Χορηγός

ΟΝΕ Αναψυκτικά Φλώρινας, Υποστηρικτής

Οινοποιείο Βεγορίτις, Υποστηρικτής

TOP