ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 2η συνάντηση των Εταίρων του έργου GREENPOINT-MOB στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG – IPA CBC ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020

PDF2  Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

2η Συνάντηση του έργου ‘NET METERING’, 14 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δήμου Πρεσπών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πρεσπών, κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη, στις εργασίες της 2 ης Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου έργου ‘NET METERING’, που έλαβε χώρα την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, στην πόλη Erseke της Αλβανίας.

PDF2   Δελτίο Τύπου

 

PDF2   Press Release

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Κτηνοτροφίας της ΔΑΟΚ Φλώρινας (Πρώην Δ/νση Γεωργίας), ανακοινώνεται προς όλους τους κτηνοτρόφους, ότι καλούνται όλοι να προσέλθουν στα γραφεία της Υπηρεσίας, για να ενημερωθούν ενυπόγραφα για τις κατανομές βοσκοτόπων που σχετίζονται με τις ετήσιες επιδοτήσεις του έτους 2018.
Όσοι κτηνοτρόφοι δεν έχουν λάβει το ανάλογο ύψος επιδότησης για τα ζώα που κατέχουν εξ΄ αιτίας μείωσης στον αντίστοιχο βοσκότοπο που αποδίδεται στην κατανομή του ΟΠΕΚΕΠΕ, καλούνται μέχρι την 31/12/2018 να αφού λάβουν ενυπόγραφα γνώση και να υποβάλουν ένσταση.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν στα τηλέφωνα 2385054552 & 2386022478.

Φλώρινα 11/12/2018

 

 

 PDF2    Διαβάστε το Δελτίο Τύπου.

Ρυμοτομικό Αγ. Γερμανού: ένα παλιό πρόβλημα βρίσκει τη λύση του

Εγκρίθηκε από το ΔΣ του Πράσινου ταμείου (Αρ. Απόφασης 145.2.3/2018  ΑΔΑ: ΨΦ5Χ46Ψ844-ΠΝ6)  η χρηματοδότηση του Δήμου Πρεσπών για την εκπόνηση μελέτης αλλαγής του ρυμοτομικού του Αγ. Γερμανού μέχρι του ποσού των 370.000€.

Με αυτή την απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την επίλυση των σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο χωριό της λεκάνης των Πρεσπών σε συνδυασμό με την νομοθετική πρωτοβουλία toy υπ. Οικονομικών για την επίλυση του ιδιοκτησιακού.

Ο Αγ. Γερμανός υπήρξε τσιφλίκι της Βασιλομήτορος επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας με αποτέλεσμα να περιληφθεί στο σύνολό του στην ιδιωτική (ανταλλάξιμη) περιουσία του ελληνικού δημοσίου με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας του 1939. Στη συνέχεια, όπως και η υπόλοιπη Πρέσπα επλήγη από την συμφορά του εμφυλίου ενώ το 1972 η τότε διοίκηση περιέπλεξε περισσότερο τα πράγματα με ένα ρυμοτομικό σχέδιο με βάση το οποίο η πλειοψηφία των ακινήτων του χωριού τέμνονταν από κοινόχρηστους χώρους (δρόμοι, πλατείες κλπ). Ο συνδυασμός αυτών των συγκυριών έχει οδηγήσει τον Αγ. Γερμανό και το σημαντικό αρχιτεκτονικό του απόθεμα στο όριο της κατάρρευσης και τους κατοίκους του αντιμέτωπους με δυσθεώρητα πρόστιμα.

Η αλλαγή του ρυμοτομικού, με την προσαρμογή στην υφιστάμενη κατάσταση των ακινήτων για την οποία ο Αγ. Γερμανός κηρύχτηκε το 2015 παραδοσιακός οικισμός (ένας από τους μόλις τρεις παραδοσιακούς οικισμός στην ΠΕ Φλώρινας), είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων από τότε που υιοθετήθηκε εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. Δυστυχώς όμως δεν υπήρχε στο παρελθόν η δυνατότητα στην αδύναμη κοινότητα του χωριού ενώ ακόμα και για τα οικονομικά του Δήμου Πρεσπών το κόστος της μελέτης που προϋπολογίζεται σε 370.000€ είναι δυσβάσταχτο.

Η χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο ξεκλειδώνει την λύση στο παλιό πρόβλημα του ρυμοτομικού, δήλωσε ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, καθώς ο Δήμος πλέον μπορεί να εντάξει το αντίστοιχο ποσό στον προϋπολογισμό του και να προχωρήσει στη δημοπράτηση της μελέτης. Έχω ζητήσει από τους συνεργάτες μου να προχωρήσουν χωρίς χρονοτριβή στην σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και στη διενέργεια του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρωθυπουργό που υποσχέθηκε να λύσει τον γόρδιο δεσμό του Αγ. Γερμανού, το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη και τον διευθυντή του κ. Γ. Αγγελόπουλο, τον ΥΠΕΝ κ. Σταθάκη, τη ΓΓ Χωροταξίας κ. Κλαπατσέα και φυσικά το ΔΣ του Πράσινου ταμείου και τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πατρίκιο καθώς και την πρώην ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας κα Πέρκα για την συμβολή τους στη πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη για τον τόπο μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Kick-Off Meeting SmartWaterSave

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εναρκτήριας Συνάντησης (Kick-Off Meeting) του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου έργου ‘SmartWaterSave’ στο πλαίσιο του Προγράμματος “Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – πΓΔΜ 2014-2020”, που διοργάνωσε ο Δήμος Πρεσπών, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο Δημαρχείο Πρεσπών.

 

PDF2    Δελτίο Τύπου
 
 
 
 
 
 

Συνάντηση Προγράμματος INTERREG - IPA CBC ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020 του Έργου "Ανάπτυξη ενός κινητού πράσινου σημείου στη Διασυνοριακή Περιοχή και προώθηση της πρόληψης και της ανακύκλωσης" στο Νεστόριο Καστοριάς 8,9/10/2018

Στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Νεστόριο η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου: “Ανάπτυξη ενός κινητού πράσινου σημείου στη διασυνοριακή περιοχή και προώθηση της πρόληψης και της ανακύκλωσης - Development of a mobile Green-Point at the cross-border region and promotion of prevention and recycling” με ακρώνυμο: GREENPOINT-MOB στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG - IPA CBC ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020, στο οποίο ο Δήμος Πρεσπών συμμετέχει ως εταίρος.

 

PDF2    Δελτίο Τύπου Ελληνικά
 
PDF2    Δελτίο Τύπου Αγγλικά
 
 

Εναρκτήρια συνάντηση για το πρόγραμμα LESS WASTE ΙΙ στα γραφεία της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. στις 10/10/2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των εταίρων του έργου “LESS WASTE-Development of an Action Plan for the Management of Bio-wastes at the Cross-Border Region” που διοργάνωσε η εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-The former Yugoslav Republic of Macedonia 2014-2020», την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στα γραφεία της εταιρείας, στην Κοζάνη.

 

PDF2    Δελτίο Τύπου Ελληνικά
 
PDF2    Δελτίο Τύπου Αγγλικά
 
PDF2    Το Πρόγραμμα της Συνάντησης
 
PDF2    Παρουσιολόγιο
 
 

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σήμερα 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γυναίκα την οποία τιμούμε για τους αγώνες της που έχει δώσει σε κάθε τομέα.

Είχε και θα έχει την σημαντική θέση που της αξίζει και τον ρόλο της στην οικογένεια.

Εκφράζω το σεβασμό για το ρόλο της μέσα στην οικογένεια , μέσα στην κοινωνία.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά, υγεία , δύναμη και ελπίδα.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

Δύο ώρες αργότερα τα μαθήματα στα σχολεία του Δήμου Πρεσπών την Τρίτη 19.12.2017

Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους σήμερα Τρίτη 19.12.2017 δύο ώρες αργότερα λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Finerpol, Νοέμβριος 2017

glyphicons 30 notes 2  Διαβάστε Περισσότερα

TOP