Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής 30/9/2022

Καλείστε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό κατάστημα, του Δήμου Πρεσπών, στις 30/09/2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00΄ για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87/2010):

PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

Παγκόσμια κινητοποίηση για το κλίμα 2022: Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Πρεσπών

­
­
­
­
­
­
­
­
­

Παγκόσμια κινητοποίηση για το κλίμα 2022: Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Πρεσπών

­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας κινητοποίησης για το κλίμα έγινε συγκέντρωση μαθητών και δημοτών στο Δημαρχείο Πρεσπών στον Λαιμό.


Τη συγκέντρωση οργάνωσαν οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκειακών τάξεων Λαιμού και η ΚΟΙΝΣΕΠ Φύση & πολιτισμός και συμμετείχαν επίσης κάτοικοι και επισκέπτες. Στο κάλεσμα της εκδήλωσης απαιτείται να ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου με σκοπό η αύξηση της θερμοκρασίας του Πλανήτη να παραμείνει κάτω από 1,5°C. «Πρέπει να πάψουμε να ζούμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ενώ είμαστε στο χείλος του γκρεμού!» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Δήμαρχος Πρεσπών ο οποίος επαίνεσε την πρωτοβουλία τους, ανέφερε τους κινδύνους που απειλούν την περιοχή από την αλλαγή του κλίματος, περιέγραψε τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την αντιμετώπιση αλλά και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.  Ανέφερε συγκεκριμένα ότι σήμερα ο Δήμος Πρεσπών είναι κατά 70% πράσινος και σχεδιάζει μέχρι το τέλος της δεκαετίας οι καθαρές εκπομπές ΑΤΘ να έχουν αρνητικό πρόσημο. Τόνισε επίσης ότι πλέον τα ορυκτά καύσιμα χρησιμοποιούνται ώς όπλα στον πόλεμο εναντίον της Ευρώπης και της ελευθερίας και η ανάγκη για απεξάρτηση από αυτά είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
 

Αναλυτικά ο Δήμαρχος Πρεσπών ανέφερε:
 

Χαίρομαι πολύ που σας βλέπω σήμερα εδώ. Είστε τα παιδιά της Πρέσπας, και στα πρόσωπά σας βλέπω το μέλλον της περιοχής μας. Χαίρομαι διπλά, γιατί σήμερα, μαζί με συμμαθητές σας από όλο τον κόσμο, συμμετέχετε στην παγκόσμια κινητοποίηση για το κλίμα.
 

Η κλιματική κρίση είναι πλέον εδώ, ο πλανήτης είναι ήδη αρκετά θερμότερος από την προβιομηχανική εποχή. Η υπερθέρμανση μας έχει ήδη επηρεάσει σφοδρά, τα νερά στις λίμνες μας μειώνονται από αυξημένη εξάτμιση και περιορισμένες βροχοχιονοπτώσεις. Η ποιότητα και η ποσότητα των νερών στα οποία βασίζεται η ζωή μας εδώ απειλείται. 
 

Όλο και πιο συχνά ακραία φαινόμενα, καύσωνας, χαλάζι, πλημμύρες κλπ καταστρέφουν την γεωργική παραγωγή μας στην οποία βασίζεται το εισόδημα των γονιών σας και η προοπτική της περιοχής μας. 
 

Κάνετε πολύ καλά που ζητάτε από μας κλιματική δικαιοσύνη. Είναι αλήθεια: δεν γίνονται αρκετά, δεν κάνουμε αυτό που πρέπει. Μπορεί να υπήρξε παγκόσμια συμφωνία στο Παρίσι το 2017 για περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας στον ενάμισυ βαθμό παγκοσμίως. Μπορεί να υπάρχει συμφωνία για μείωση 55% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030 στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως οι χώρες αργούν να κινηθούν και χάνεται πολύτιμος χρόνος. 
 

Εμείς εδώ προχωρούμε σε δύο μέτωπα. Πρώτον να μειώσουμε τις εκπομπές μας μέχρι εξαλείψεως κι ακόμα παραπέρα. 

  • Στο Δημαρχείο, είναι ήδη σε εξέλιξη οι εργασίες που θα καταστήσουν τη λειτουργία του κτιρίου ανθρακικά ουδέτερη. Έχει ήδη τοποθετηθεί επιπλέον μόνωση στο κέλυφος, και τα φωτοβολταϊκά που θα τροφοδοτούν την ενέργεια για την θέρμανση, την ψύξη, τον φωτισμό ή τη λειτουργία των συσκευών των Δημοτικών Υπαλλήλων. 
     
  • Έχουμε ξεκινήσει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα αντλιοστάσια μας για να προμηθεύουμε πόσιμο νερό στα σπίτια και τις επιχειρήσεις του Δήμου μας με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα. 
     
  • Έχουμε ήδη προμηθευτεί τα πρώτα μας ηλεκτρικά οχήματα και το σχέδιό μας είναι σιγά σιγά όλα μας τα θερμικά οχήματα και μηχανήματα θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικά. Ταυτόχρονα θα εγκαθιστούμε, όπως κάναμε ήδη, εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας ώστε η λειτουργία τους να είναι ανθρακικά ουδέτερη.
  • Η πιο σημαντική παρέμβαση αυτή την εποχή ίσως είναι το νέο αρδευτικό, έργο που ξεκίνησε και όταν θα ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χεόνια, θα μειώσει την πίεση που ασκεί η γεωργία στην Μικρή Πρέσπα μια και με το νέο σύστημα θα υπάρξει εξοικονόμηση νερού κοντά στο 50%. Αυτό επίσης θωρακίζει την περιοχή μας απέναντι στις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή που είναι σε εξέλιξη. 

Συνολικά, στον σχεδιασμό που ολοκληρώσαμε φέτος το Σχέδιο Δράσης για την Ενέργεια και το Κλίμα, υπολογίζουμε ότι ο Δήμος Πρεσπών είναι ήδη 70% πράσινος Δήμος, δηλαδή η ενέργεια που καταναλώνουμε προέρχεται από ορυκτά καύσιμα μόνο κατά 30% (χωρίς να συνυπολογίζουμε τα αιολικά που έχουν εγκατασταθεί), και σκοπεύουμε μέχρι το τέλος της δεκαετίας το ποσοστό αυτό να εκμηδενιστεί ενώ ταυτόχρονα θα δεσμεύουμε διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα ώστε η περιοχή μας να είναι ανθρακικά αρνητική. Δηλαδή να μην συνεισφέρει πλέον στην κλιματική αλλαγή αλλά να λειτουργεί αντίστροφα και να εξισορροπεί τις ιστορικές εκπομπές μας.


Φέτος, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά όπου μαζί με την κλιματική κρίση έχουμε και την ενεργειακή κρίση. Πλέον ο πόλεμος δεν γίνεται για τα ορυκτά καύσιμα αλλά τα ορυκτά καύσιμα έχουν γίνει τα ίδια όπλο που χρησιμοποιείται εναντίον μας και τελικά εναντίον της ελευθερίας στην Ευρώπη. Είναι ένας λόγος παραπάνω για να απεξαρτηθούμε μια ώρα αργότερα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο με τα δύο μεγαλύτερα όπλα που έχουμε:
 

Εξοικονόμηση και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
 

Εσείς μπορείτε να είσαστε οι πρωτοπόροι που θα τραβήξετε την κοινωνία μας στην κατεύθυνση αυτή. Σας διαβεβαιώνω ότι ο Δήμος Πρεσπών κάνει και θα συνεχίσει και στο μέλλον να κάνει ότι του αναλογεί για να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση αλλά και να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή. 

Σας ευχαριστώ και πάλι που συμμετέχετε στην κινητοποίηση για το κλίμα, μας δίνετε κίνητρο, δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε πιο δυνατά!
 

­
­
­

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟ2/2022 ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ 3593/22-8-2022

PDF 5      Πίνακας Κατάταξης & Βαθμολογίας ΣΧ02/2022

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Πρεσπών

PDF 5      Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα

 

WORD1  Αίτηση συμμετοχής εκπαιδευομένων

Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής 20/9/2022

Καλείστε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό κατάστημα, του Δήμου Πρεσπών, στις 20/09/2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00΄ για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87/2010):

PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

Πρόσκληση Διοικητικού Συμβουλίου 20/9/2022

      Καλείστε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό κατάστημα, του Δήμου Πρεσπών, στις 20/09/2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00΄ για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87/2010):

PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

Πρόγραμμα συνεδρίου για τα μνημεία των Πρεσπών

­
­
­
­
­
­
­
­

Πρόγραμμα συνεδρίου για τα μνημεία των Πρεσπών

­
­
­

Ο Δήμος Πρεσπών ανακοινώνει το πρόγραμμα του Συνεδρίου «Το πολιτιστικό απόθεμα και η λειτουργική αξιοποίηση του μνημειακού πλούτου των Πρεσπών», το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2022, με φυσική παρουσία και δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής. 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ενταγμένης πράξης  HOLYWATER, Enhancing the cultural touristic product of the cross-border area of Prespes through the promotion of the natural and cultural heritage, στα πλαίσια του προγράμματος Interreg – IPA CBC Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Το έργο αποτέλεσε μία προσπάθεια βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος της διασυνοριακής περιοχής των Πρεσπών, με αναφορές σε μνημεία πολιτισμού και ιστορίας, αλλά και το φυσικό περιβάλλον. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το πολιτιστικό απόθεμα και η λειτουργική αξιοποίηση του μνημειακού πλούτου των Πρεσπών

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022

10:00 - 10:10 Έναρξη Συνεδρίου 
10:10 – 10:30 Χαιρετισμοί
10:30 – 10:45 
Εισηγήτρια:
Παϊσίδου Μελίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας ΑΠΘ
10:45 – 11:00 Ο γλυπτός διάκοσμος της βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου
Εισηγητές:
Ασημακόπουλος Δημήτρης, Αρχαιολόγος, ΕΦΑ, Φλώρινας
Τσώκας Ανδρέας, Αρχαιολόγος, ΕΦΑ Φλώρινας
11:00 – 11:15 Καταγραφή και έρευνα των σπηλαίων της περιοχής των Πρεσπών από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας 
Εισηγητές:
Μιχελάκη Χριστίνα, Αρχαιολόγος, Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας- Γραφείο Β. Ελλάδος
Μιχάλης Κοντός, Αρχαιολόγος, Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας- Γραφείο Β. Ελλάδος
11:15 – 11:30 Οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις της Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ. στην περιοχή των Πρεσπών
Εισηγητής:
Κωτσόπουλος Σοφοκλής, Επίκουρος Καθηγητής, Τμ. Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ
11:30 – 11:45 Activities of the NI "Institute and Museum"- Bitola for protection and promotion of the cultural heritage in Prespa region
Εισηγήτρια:
Stojanova Meri PhD Ethnologist, Director of NI Institute and Museum - Bitola
11:45 – 12:00 Προγράμματα Συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία 
Εισηγήτρια:
Καραγιάννη Φλώρα, Διευθύντρια Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων
12:00 – 12:15 Αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων ασκητισμού στην περιοχή των Πρεσπών. Η εξέλιξη του έργου.
Εισηγητής:
Τσώκας Ανδρέας, Αρχαιολόγος, ΕΦΑ Φλώρινας
12:15 – 12:30 Συζήτηση
12:30 – 13:15 Διάλειμμα
13:15 – 13:30 To Interreg και η ανάπτυξη των διασυνοριακών περιοχών όπως οι Πρέσπες
Εισηγητής:
Αρσενίου Σπυρίδων, Κοινή Γραμματεία Διαχείρισης Interreg  
13:30 – 13:45 Η εμπειρία υλοποίησης και χρηματοδότησης έργων πολιτισμού στην περιοχή Πρεσπών
Εισηγήτρια:
Ζαγορίτου Φώφη, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ. Msc, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
13:45 – 14:00 Ο ρόλος της Μονάδας Διαχείρισης στην ενημέρωση & προβολή του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών
Εισηγήτρια:
Γκώγκου Τριανταφυλλιά, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας
14:00 – 14:15 Εξοπλισμός για το εργαστήριο συντήρησης της Βυζαντινής Συλλογής Αγίου Γερμανού
Εισηγήτρια:
Αναστασιάδου Ζένια (Πολυξένη), Συντονίστρια πολιτιστικών & κοινωνικών δράσεων προγράμματος Poliprespa, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών
14:15 – 14:30 Το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας στην περιοχή των Πρεσπών
Εισηγήτρια:
Ζιώτα Χριστίνα, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας 
14:30 – 14:45 Διάλειμμα
14:45 – 15:00 Το έργο HOLYWATER
Εισηγητής:
Μπλάγας Γιώργος, Κοινωνιολόγος, project manager
15:00 – 15:15 Η εμπειρία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των εθελοντών στην ανάδειξη του παραδοσιακού νερόμυλου του Αγίου Γερμανού
Εισηγήτρια:
Σολάκη Ελένη, Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών 
15:15 – 15:30 HOLY WATER trial - exclusive model for functional usage of Prespa's cultural monuments
Εισηγητής:
Tatjana Seculovska, Municipality of Resen
15:30 – 15:45 Conservation of the church of st. Elijah in Grncari village
Εισηγήτρια:
Stojanova Meri PhD Ethnologist, Director of NI Institute and Museum - Bitola 
15:45 – 16:00 Ρεαλιστική απεικόνιση και ψηφιακή αναπαράσταση του νοσοκομείου του ΔΣΕ στο Βροντερό (παρουσίαση video και διαδραστική περιήγηση στον εικονικό χώρο)
Παρεμβάσεις:
Οικονόμου Στέφανος, 3D developer & designer
Κολιόπουλος Γιώργης, Αρχιτέκτονας – ιστορικός ερευνητής
16:00 – 16:15 Ρεαλιστική απεικόνιση και ψηφιακή αναπαράσταση Βασιλικής Αγίου Αχιλλείου (παρουσίαση video και διαδραστική περιήγηση στον εικονικό χώρο)
Παρεμβάσεις:
Οικονόμου Στέφανος, 3D developer & designer
Τσώκας Ανδρέας Αρχαιολόγος, ΕΦΑ Φλώρινας
Στόιος Αχιλλέας, Αρχιτέκτονας
16:15 – 16:30 Η προσέγγιση του Δήμου Πρεσπών για την αξιοποίηση του μνημειακού πλούτου της περιοχής
Εισηγητής:
Πετράκος Μιχάλης, Γενικός Γραμματέας Δήμου Πρεσπών
16:30  Συζήτηση για την λειτουργική αξιοποίηση των μνημείων των Πρεσπών
 


Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022
Επίσκεψη σε χώρους επέμβασης Holywater

10:00 - 10:05 Συγκέντρωση – επιβίβαση σε οχήματα
10:15 – 10:45 Νερόμυλος Αγίου Γερμανού, ξενάγηση
11:15 – 12:30 Βασιλική Αγίου Αχιλλείου, augmented reality

­
­
­
­

Συνέδριο για τα μνημεία των Πρεσπών 16-17 Σεπτεμβρίου 2022

 
­
­
­
­
­
­
­

Συνέδριο για τα μνημεία των Πρεσπών 

­
­
­

Ο Δήμος Πρεσπών ανακοινώνει τη διοργάνωση του Συνεδρίου «Το πολιτιστικό απόθεμα και η λειτουργική αξιοποίηση του μνημειακού πλούτου των Πρεσπών», το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2022, με φυσική παρουσία και δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής. 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, με τη συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, στο πλαίσιο του έργου HOLYWATER, Enhancing the cultural touristic product of the  cross border area of Prespes through the promotion of the natural  and cultural heritage, που είναι ενταγμένο και υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Interreg – IPACBCΕλλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της διασυνοριακής περιοχής των Πρεσπών, με αναφορές σε μνημεία πολιτισμού και ιστορίας, αλλά και το φυσικό περιβάλλον. 

Οι άξονες που κινήθηκε το HOLYWATER είναι:

α. Σχεδιασμός θεματικών διαδρομών και καταγραφή όλων των διαθέσιμων πληροφοριών,

β. Κατασκευή ηλεκτρονικής πλατφόρμας με destinationsystem και ηλεκτρονικό χάρτη με τα σημεία ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες,

γ. Δημιουργία 3D εικονικής περιήγησης για την Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου και το Νοσοκομείο των Ανταρτών και εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας

δ. Παρεμβάσεις εμπλουτισμού και ολοκλήρωσης της Βυζαντινής Συλλογής στον Άγιο Γερμανό. 

ε. Ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προβολής της περιοχής σε ειδικές ομάδες.

στ. Λειτουργία υφιστάμενου εξοπλισμού περιήγησης στις λίμνες (ηλιακά σκάφη).

ζ. Δίκτυο μονοπατιών στην περιοχή του Resen

η. Παρεμβάσεις στην εκκλησία St. Ilias στο χωριό Grncani της περιοχής του Resen.

θ. Έκθεση για τη διασυνοριακή πολιτιστική κληρονομιά και μελέτη για την προστασίας της από το Μουσείο Bitola.

Ια. Διενέργεια συνεδρίου για τον μνημειακό πλούτο των Πρεσπών και την αξιοποίησή του.

Το έργο είναι δομημένο με τρόπο που προκαλεί την αλληλεπίδραση των δράσεων και στόχο την επίτευξη πολλαπλασιαστικών αποτελεσμάτων.

Η χωροθέτηση του έργου στην περιοχή των Πρεσπών ορίζει τα επίπεδα προσέγγισης στην προσεχή επιστημονική συνάντηση. Ο χώρος διασώζει ξεχωριστό πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον με την ιδιαιτερότητα όμως της συνεχούς ανθρώπινης κατοίκησης και δραστηριοποίησης. Κατά συνέπεια ως αντικείμενο του συνεδρίου κύρια ορίζεται η κατανόηση των αρχαιολογικών δεδομένων της περιοχής, όπως καταγράφονται από τη σχετική έρευνα κυρίως στο πλαίσιο παρεμβάσεων αποκατάστασης και ανάδειξης των μνημείων και της απόδοσής του στο κοινό. Στην ίδια κατεύθυνση αντικείμενο αποτελούν και οι μηχανισμοί - πρακτικές προσέγγισης του μνημειακού πλούτου ως λειτουργικών σημείων αναφοράς στο ιδιαίτερο δομημένο περιβάλλον των χωριών και ως άξονες δραστηριοποίησης των κατοίκων και υποδοχής των επισκεπτών. Η διασυνοριακή διάσταση του προγράμματος ορίζει μία επιπρόσθετη αλλά ουσιαστική διάσταση προσέγγισης του αντικειμένου, η ενημέρωση και κατανόηση των αντίστοιχων δράσεων στην όμορη χώρα. 

­
­
­
­

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας

PDF 5      Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ( 2 ΑΤΟΜΩΝ) ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

PDF 5      Πρακτικό Αποτελεσμάτων (Προσωρινός Πίνακας)

 

 

TOP