Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δευτέρα 25/9/2023 ΩΡΑ 12,00

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87/2010), σας παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού καταστήματος, στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00΄ π.μ σε δημόσια τακτική συνεδρίαση, προκειμένου να λάβουμε απόφαση για τα παρακάτω θέματα:

 

PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

Έχεις μια καινοτόμα ιδέα για τη βιωσιμότητα του τόπου σου; Πάρε μέρος στο πρόγραμμα επιχειρηματικής υποστήριξης για πράσινες λύσεις/πρωτοβουλίες σε περιοχές από όλη την Ελλάδα

LOGO 

Έχεις μια καινοτόμα ιδέα για τη βιωσιμότητα του τόπου σου;

Πάρε μέρος στο πρόγραμμα επιχειρηματικής υποστήριξης για πράσινες λύσεις/πρωτοβουλίες σε περιοχές από όλη την Ελλάδα

Rural Incubators: Πρόγραμμα του Impact Hub Athens για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσα από την επιχειρηματικότητα στην περιφέρεια

To Impact Hub Athens φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια δράσης στο πεδίο της επιχειρηματικότητας με στόχο τον θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Κεφαλαιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία του και αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας λύσεων που στοχεύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, συνεργάζεται με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας για να επεκτείνει το δίκτυο του και στην περιφέρεια της Ελλάδας, καθώς η κοινότητά του διευρύνεται με την ένταξη εταίρων από ιδιωτικούς οργανισμούς και τοπικούς φορείς από όλη τη χώρα.

Πιστεύοντας στην ανάγκη ανάδειξης λύσεων για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την κοινωνική ανθεκτικότητα από τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες, το Impact Hub Athens, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Google.org, έχει δρομολογήσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που εστιάζει στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την κοινωνική καινοτομία   σε μικρότερα αστικά κέντρα της χώρας. Στόχος είναι η δημιουργία και η διατήρηση – και μετά το τέλος του προγράμματος- ενός δικτύου φορέων επιχειρηματικής υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα - και ειδικά σε περιοχές που υπέστησαν σοβαρές περιβαλλοντικές και παραγωγικές ζημιές - που θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται και να συνεργάζονται με το Impact Hub Athens για την παραγωγή και υλοποίηση βιώσιμων λύσεων για το περιβάλλον.

Την ξεχωριστή αυτή κοινότητα των Rural Incubators αποτελούν 8 φορείς. Τα πρώτα Open Calls ξεκινούν από τους: τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας - Φλώρινα/Δυτική Μακεδονία, την Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, τη Bizrupt NGO - ΠΕ Ρεθύμνου, Τα Ψηλά Βουνά - Βόρεια/Νότια Πίνδος, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α., και το LightHub - Επιμελητήριο Έβρου.

Παράλληλα, καλλιεργείται η δημιουργία επιχειρηματικών οικοσυστημάτων για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στην Καλαμάτα και τα νότια Τζουμέρκα, σε συνεργασία με την ΚοινΣΕπ ΦΑΟΣ και το Μπουλούκι αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα Rural Incubators απαντά στην ανάγκη για ισχυροποίηση των τοπικών επιχειρηματικών οικοσυστήματων και γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των περιοχών της ελληνικής περιφέρειας.

Από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου, φορείς και επιχειρηματικές ομάδες μπορούν να καταθέσουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις για λύσεις που προωθούν τη βιωσιμότητα   στα open calls που αφορούν διαφορετικές περιοχές και έτσι να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε προγράμματα επιχειρηματικής ενίσχυσης/ενδυνάμωσης από τον Νοέμβριο 2023 έως τον Φεβρουάριο 2024.

Μπορείτε να βρείτε τις αιτήσεις και τα κριτήρια επιλογής για κάθε περιοχή ξεχωριστά εδώ, όπως ορίζονται από τους φορείς του δικτύου:

1/ https://etappeloponnisos.gr/dromoi-epicheirimatikotitas/- Μεσσηνία

2/ https://growcrete.bizrupt.gr/- Περιφέρεια Κρήτης

3/ https://www.oenef.eu/lab/rural-incubators/- Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

4/ https://thehighmountains.org/opencall/?fbclid=IwAR0DW_f0X5ffRvGz3FGJQRDOnTyIxuRUur1e4C_--j4C3BdG1PDopzAsONU - Πίνδος

5/ https://www.lighthub.gr/green-accelerator/ - περιφέρεια Έβρου

  • Λόγω των γεγονότων, το call για την περιοχή της Καρδίτσας θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου, ώστε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και τις αναδυόμενες προκλήσεις της περιοχής.

Παράλληλα, στις 27/09 ώρα 11.00-13.00 στους χώρους της Symbeeosis στην Παιανία, θα πραγματοποιηθεί το launch event του προγράμματος με τη συμμετοχή της ομάδας του Impact Hub Athens και εκπροσώπων των Rural Incubators, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, τις τοπικές ανάγκες και τους στόχους, σε μια συζήτηση για το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε μια βιώσιμη, ανθεκτική και συμπεριληπτική οικονομία με έμφαση στην Περιφέρεια της Ελλάδας.

Για την απαραίτητη επιβεβαίωση συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε εδώ: https://athens.impacthub.community/form/registration

 

LOGO1

 

 

PDF 5      Διαβάστε την πρόσκληση

 

Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής Τετάρτη 20/9/2023 ΩΡΑ 10,00 πμ

Καλείστε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό κατάστημα, του Δήμου Πρεσπών, στις 20/09/2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00΄ για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87/2010):

PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

Την διακοπή λειτουργίας του ολοήμερου Νηπιαγωγείου Αγίου Γερμανού Δήμου Πρεσπών την Δευτερά 18/09/2023 λόγω έκτακτου γεγονότος και την ανάγκη απολύμανσης του κτηρίου .

PDF 5   Διαβάστε την Απόφαση του Δημάρχου

 
 
 
 

Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής Παρασκευή 1/9/2023 ΩΡΑ 12,00

Καλείστε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό κατάστημα, του Δήμου Πρεσπών, στις 01/09/2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00΄ για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87/2010):

PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δευτέρα 25/8/2023 ΩΡΑ 13,30 (επαναληπτική λόγω μη απαρτίας)

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87/2010), σας παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού καταστήματος, στις 25 Αυγούστου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:30΄ σε δημόσια τακτική συνεδρίαση, (επαναληπτική λόγω μη απαρτίας) προκειμένου να λάβουμε απόφαση για τα παρακάτω θέματα:

 

PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

ΠΡΕΣΠΕΣ 2023 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΠΕΣ 2023 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΞΩ(1)

 

ΠΡΕΣΠΕΣ 2023 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  (εσωτερικά)2)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023 2 799x1024 (1)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023 1 799x1024

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δευτέρα 21/8/2023 ΩΡΑ 11,00 π.μ.

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87/2010), σας παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού καταστήματος, στις 21 Αυγούστου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00΄ π.μ σε δημόσια τακτική συνεδρίαση, προκειμένου να λάβουμε απόφαση για τα παρακάτω θέματα:

 

PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια ανατρεπόμενου φορτηγού στον Δήμο Πρεσπών

Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια ανατρεπόμενου φορτηγού στον Δήμο Πρεσπών

Ο Δήμαρχος Πρεσπών υπέγραψε σύμβαση ύψους 148.787,60€ για την προμήθεια ενός καινούργιου ανατρεπόμενου φορτηγού. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Πρεσπών που προστίθεται στις προμήθειες που έχουν ήδη γίνει και θα γίνουν και υπογραμμίζει τη δέσμευσή της δημοτικής αρχής στη βελτίωση των δημοτικών υπηρεσιών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας.

Το ανατρεπόμενο φορτηγό, μια μεγάλης σημασίας προσθήκη στο δημοτικό στόλο, θα αξιοποιηθεί στην διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και σε διάφορα έργα κατασκευής και συντήρησης. Σύγχρονα εξοπλισμένο και σχεδιασμένο για αντοχή στις συνθήκες της περιοχής το φορτηγό θα ενισχύσει τις δυνατότητές μας στη μεταφορά ανακυκλώσιμων υλικών και ΑΕΚΚ, την διαχείριση χωματουργικών εργασιών, και την υποστήριξη κρίσιμων πρωτοβουλιών ανάπτυξης υποδομών.

Αυτές οι νέες προσθήκες στον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου Πρεσπών θα ενισχύσουν την ικανότητά του να συλλέγει, να μεταφέρει και να επεξεργαζεται με αποδοτικότερο τρόπο πολλές ροές αποβλήτων, οδηγώντας σε πιο βιώσιμες και περιβαλλοντικά αποδοτικές δημοτικές υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά "Η σύμβαση για την προμήθεια νέου φορτηγού που ελπίζουμε να υλοποιηθεί άμεσα αποτελεί σημαντικό ορόσημο για το δήμο μας και ολοκληρώνει την πρώτη φάση της ανανέωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού, μαζί με το εκχιονιστικό, το φορτωτή-εκσκαφέα και το απορριμματοφόρο. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει νέες χρηματοδοτήσεις για περισσότερες αγορές που θα αξιοποιηθούν από τους δύο χειριστές που θα έχει πλέον ο Δήμος μας. Με τον εξοπλισμό αυτό θα μπορούμε να κάνουμε ορθότερη διαχείριση αποβλήτων αλλά και να εκτελούμε έργα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, προς όφελος τελικά των κατοίκων μας".

Municipality of Prespes
Laimos, 53150, Prespes

Καθαρισμός και αποψίλωση οικοπέδων στον Δήμο Πρεσπών

Καθαρισμός και αποψίλωση οικοπέδων στον Δήμο Πρεσπών

Καθαρισμός και αποψίλωση οικοπέδων, αγροτεμαχίων και ακάλυπτων χώρων στην αντιπυρική περίοδο

Ο Δήμος Πρεσπών επισημαίνει ότι για όλη την αντιπυρική περίοδο, δηλαδή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους καλούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου, να προβαίνουν στον καθαρισμό τους, απομακρύνοντας χόρτα, κλαδιά και οποιαδήποτε άλλα υλικά, τα οποία δύνανται να αποτελέσουν καύσιμη ύλη σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Η υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων προκύπτει από την 20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1301/Β/18-3-2022 ) όπου ρητά αναφέρεται ότι:

  1. Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, υποχρεούνται, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.
  2. Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:
  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το ύψος της στηθιαίας διαμέτρου (περίπου 1,50μ.) και το 50% της κόμης τους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.
  • Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.
  1. Στους χώρους αυτούς απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων – σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων καθαρισμού των οικοπέδων, θα επιβάλλονται σε βάρος τους τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και θα διώκονται σύμφωνα με το άρθρο 433 του ποινικού κώδικα.

Ο Δήμος Πρεσπών, απευθύνει έκκληση προς όλους τους ιδιοκτήτες και επικαρπωτές οικοπέδων ν’ ανταποκριθούν έγκαιρα στην υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.
TOP