Συσκευές καθαρισμού εσωτερικού αέρα στις δομές του Δήμου Πρεσπών

0

 

 

Συσκευές καθαρισμού εσωτερικού αέρα στις δομές του Δήμου Πρεσπών

­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­
­

Ο Δήμος Πρεσπών, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τη ομαλή λειτουργία των σχολείων, του παιδικού σταθμού και των υπολοίπων δομών που εξυπηρετούν παιδιά και δημότες στις Πρέσπες, προμηθεύτηκε επιπρόσθετες συσκευές καθαρισμού του εσωτερικού αέρα που περιορίζουν τη συγκέντρωση αερολύματος με κατάλληλη φίλτρανση με φίλτρα HEPA,  και άλλες διατάξεις φίλτρων. Οι συσκευές αυτές λειτουργούν συμπληρωματικά με τον φυσικό εξαερισμό που πρέπει να γίνεται τακτικά αλλά επιτρέπουν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλα τα κτίρια των σχολείων στις Πρέσπες είναι ενεργειακά αποδοτικά, να λειτουργούν άνετα και με σχετικά χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Οι νέες συσκευές είναι αυξημένης δυναμικότητας κατάλληλες για τους μεγαλύτερους χώρους υψηλής συγκέντρωσης ανθρώπων.  Σε συνδιασμό με τα απαραίτητα μέτρα που εκάστοτε ισχύουν αλλά και αποστάσεις, τη σωστή χρήση 

μάσκας, την προτίμηση σε δραστηριότητες έξω ή σε καλά αεριζόμενους χώρους και συχνό πλύσιμο χεριών βοηθάει στην μείωση της μετάδοτικότητας του Κορωνοϊού. 

Ο Δήμος Πρεσπών κάνει ότι μπορεί για την μείωση της μεταδοτικότητας της πανδημίας, δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης. Δυστυχώς όμως ο ιός είναι πλέον πάρα πολύ μεταδοτικός και παρά τις προσπάθειες που κάνουμε είναι σχεδόν βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα έρθουμε όλοι σε επαφή μαζί του με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Κάνω λοιπόν έκκληση σε κάθε Πρεσπιώτη/σα να προετοιμαστεί κάνοντας το εμβόλιο ώστε να καταφέρουμε να γιορτάσουμε όλοι, και υγιείς, τις άγιες μέρες που έρχονται.

Συνάντηση Δήμου Πρεσπών με Δήμο Resen

­
­
­
­
­
­

Συνάντηση Δήμου Πρεσπών με Δήμο Resen

­
­
­

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Resen με επικεφαλής τον νέο Δήμαρχο Jovan Tozievski 

­

Αντιπροσωπεία του δήμου Resen που καλύπτει την Βορειομακεδονική πλευρά της λεκάνης των Πρεσπών με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Jovan Tozievski επισκεφτηκε τον δήμο Πρεσπών μετά από πρόσκληση του δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη.

Στην συνάντηση συζητήθηκε η εξέλιξη των έργων που εκτελούν από κοινού οι δύο δήμοι στα πλαίσια διασυνοριακών προγραμμάτων, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κυρίως λόγω της πανδημίας COVID-19 και συμφωνήθηκε να επιταχυνθούν οι ενέργειες που απαιτούνται έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή και επιτυχημένη ολοκλήρωση όλων των σχετικών δράσεων το συντομότερο δυνατόν. 

Επίσης συζητήθηκαν οι ανάγκες των δύο δήμων και οι προοπτικές της νέας προγραμματικής περιόδου. Οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν τις εξελίξεις στο θέμα της διάνοιξης της συνοριακής διάβασης Λαιμού που αποτελεί αίτημα των κατοίκων της Πρέσπας και στις δύο πλευρές των συνόρων. Τέλος, συζητήθηκαν τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος των Πρεσπών με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της στάθμης της Μεγάλης Πρέσπας. 

Ο Δήμαρχος Πρεσπών καλωσόρισε τον ομόλογό του τονίζοντας την άριστη συνεργασία που είχε με τους προκατόχους του, συνεργασία που απέδωσε καρπούς προς όφελος των δημοτών μας, και η οποία ελπίζει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί στο μέλλον. Οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση με ιδιαίτερη έμφαση στην διάνοιξη της συνοριακής διάβασης Λαιμού.

­
­
­
­
­
­

Υπογραφή σύμβασης φωτοβολταϊκών της πράξης Net Metering

­
­
­
­
­
­
­

Υπογραφή σύμβασης φωτοβολταϊκών της πράξης Net Metering

­
­
­
­
­
­
­

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών σταθμών της πράξης Net Metering σε αντλιοστάσια ύδρευσης του Δήμου Πρεσπών στις κοινότητες Ψαράδων και Πλατέως.

­

Σύμβαση για την εγκατάσταση δύο Φωτοβολταϊκών σταθμών στις κοινότητες Ψαράδων και Πλατέως υπέγραψε ο Δήμαρχος Πρεσπών  Παναγιώτης Πασχαλίδης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου Εταιρείας ΣΑΤΕ Ο.Ε. Οι σταθμοί, ισχύος 25kw και 13kw  αντίστοιχα θα εγκατασταθούν στα αντλιοστάσια ύδρευσης των δύο κοινοτήτων και είναι κατάλληλα διαστασιολογημένοι ώστε να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνεται καθιστώντας τα αντλιοστάσια αυτά εγκαταστάσεις μηδενικού καθαρού αποτυπώματος ενώ παράλληλα εξασφαλιζουν αξιόλογες οικονομίες στις δαπάνες ηλεκτρικής ενέργειας του Δήμου. Ο ανάδοχος έχει προθεσμία δύο μηνών για να ολοκληρώσει την εγκατάσταση.

Η δράση είναι ενταγμένη στο έργο με ακρωνύμιο NET METERING και πλήρη τίτλο: “Ενσωμάτωση Φωτοβολταϊκών Σταθμών για Ιδιοκατανάλωση με τη Μέθοδο του Ενεργειακού Συμψηφισμού σε Δημοτικά Κτίρια/Εγκαταστάσεις Αντλιοστασίων και Ενεργειακή Αναβάθμιση Οδοφωτισμού & Δημοτικών Υποδομών μέσω Αντικατάστασης Συμβατικών Λαμπτήρων με φωτιστικά LED”, έχει ως βασικούς στόχους την εξοικονόμηση ενέργειας, την αυτοπαραγωγή με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του δημόσιου φωτισμού στη βιοποικιλότητα. Είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Interreg-IPA CBC Ελλάδα-Αλβανία. Ο Δήμος Πρεσπών είναι συντονιστής εταίρος του έργου στο οποίο συνεργάζεται με την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, ενώ από την Αλβανία οι συμμετέχοντες εταίροι είναι οι Δήμοι Pustec και Kolonje.

Η εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών είναι η δεύτερη δράση του έργου που υλοποιείται από τον Δήμο Πρεσπών μετά την αλλαγή λαμπτήρων του δημόσιου φωτισμού. Θα ακολουθήσει αλλαγή των μη αποδοτικών δημοτικών φωτιστικών .

Το έργο NetMetering είναι μέρος του συνολικού σχεδιασμού του Δήμου Πρεσπών για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας με στόχευση τον μηδενισμό του ανθρακικού αποτυπώματος του Δήμου. Έχει ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση των όλων των σχολείων, σε λίγο θα ξεκινήσει η μετατροπή του Δημαρχείου και του παιδικού σταθμού σε κτίρια μηδενικής κατανάλωσης ενώ ο Δήμος έχει ξεκινήσει την σταδιακή υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης εγκαθιστώντας σταθμό φόρτισης και προμηθευόμενος τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα για τις ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών.  

«Στο επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την ενεργειακή αποδοτικότητα του Δήμου  αλλά και γενικότερα της περιοχής. Ο Δήμος Πρεσπών αυτή την περίοδο αναθεωρεί το Σχέδιο Δράσης του για την Ενέργεια και το κλίμα και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των καιρών στοχεύουμε στην εκμηδένιση των καθαρών εκπομπών μέχρι το 2030 και την επίτευξη καθαρής αποθήκευσης άνθρακα στη συνέχεια. Στόχος μας είναι να το πετύχουμε αυτό ενώ ταυτόχρονα θα μειώνουμε το οικονομικό κόστος του Δήμου αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ιδίως τις επιπτώσεις στα ευαίσθητα οικοσυστήματα των Πρεσπών» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.

­
­
­

Νέοι κάδοι απορριμμάτων στον δήμο Πρεσπών

0

 

 

1

 

Ο Δήμος Πρεσπών παρέλαβε 143 νέους κάδους απορριμμάτων στο πλαίσιο των δράσεων βελτίωσης των υπηρεσιών καθαριότητας.
­
Συγκεκριμένα ο Δήμος Πρεσπών παρέλαβε από την ανάδοχο εταιρεία:

59 κάδους των 1.100 λίτρων

24 κάδους των 660 λίτρων

60 κάδους των 360 λίτρων

Η δράση είναι ενταγμένη στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας και υπηρετεί το στόχο βελτίωσης των υπηρεσιών καθαριότητας. Με τη δράση αυτή αντικαθίστανται φθαρμένοι κάδοι και επεκτείνεται η χωρητικότητα της προσωρινής αποθήκευσης απορριμάτων προς αποκομιδή.

Ο Δήμος Πρεσπών παρέλαβε νέους κάδους σε επίπεδο 50% των υφιστάμενων με σκοπό να αντικαταστήσει φθαρμένους κάδους και να αυξήσει την χωρητικότητα περίπου 20% με βάση το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων του Δήμου με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την εξοικονόμηση ενέργειας"

“Με την προμηθεια αυτή επιτυγχάνουμε την αποσυμφόρηση των κάδων και μειώνουμε το κόστος συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων” δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης. “Καλούμε τους Δημότες να συνεχίσουν και να εντείνουν την προσπάθεια ανακύκλωσης και κομποστοποίησης με διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών από τα υπόλοιπα, και την αξιοποίηση των κάδων οικιακής κομποστοποίησης που μπορούν να προμηθευτούν χωρίς κόστος από τον Δήμο μας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τοποθετούνται κοινά απόβλητα στους κάδους ανακύκλωσης γιατί έτσι υπονομεύεται η κοινή μας προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

2

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου 9-11-2021

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87/2010), στις 09 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00΄ συγκαλείται το δημοτικό συμβούλιο σε τακτική συνεδρίαση δια περιφοράς λόγω COVID 19, σύμφωνα με την αριθ. 643/24.9.2021 νέα εγκύκλιο του ΥΠ. ΕΣ., προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το παρακάτω θέματα:

 

PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση

Έναρξη Νέου Κύκλου Υποβολής Αιτήσεων - Λευκές Περιοχές. (ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ-ΒΡΟΝΤΕΡΟ-ΠΙΣΟΔΕΡΙ-ΠΡΑΣΙΝΟ-ΤΡΙΓΩΝΟ-ΒΑΤΟΧΩΡΙ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ-ΚΩΤΑΣ)

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Έναρξη Νέου Κύκλου Υποβολής Αιτήσεων - Λευκές Περιοχές

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ 2539/τεύχος Β'/14.06.2021 σήμερα ξεκινάει ο νέος κύκλος αιτήσεων μέσω Θυρίδας (gov.gr)  για την υπαγωγή των δικαιούχων στο μητρώο των Λευκών Περιοχών.

Η υποβολή των αιτήσεων έχει ενεργοποιηθεί και θα παραμείνει ενεργή στο διάστημα 01.11.2021-15.11.2021. Όσοι πολίτες δεν προλάβουν να αιτηθούν την ένταξή τους στο μητρώο, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν στον επόμενο κύκλο επικαιροποίησης του μητρώου.

Τονίζεται ότι για κάθε ενδιαφερόμενο πρέπει να υπάρχει μία και μόνο μία εγκεκριμένη αίτηση του στη Θυρίδα. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης έχει υποβάλει πολλαπλές αιτήσεις, τότε όλες εκτός από μία - εφόσον πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια - οφείλουν να απορρίπτονται.

Το Πληροφοριακό Σύστημα του έργου (https://totaltvcoverage.gr/) θα παραμείνει προσβάσιμο για την καταχώριση των ως άνω εγκεκριμένων αιτήσεων έως και την Τρίτη 30.11.2021.

Λεπτομερείς οδηγίες για τη διαχείριση των αιτήσεων μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://thyrides-kep.services.gov.gr/Manual_thyrides_kep_lefkes_perioxes.pdf

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόβλημα αντιμετωπίζετε μπορείτε να επικοινωνείτε Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00 με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών στο τηλέφωνο 215215-7840 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση helpdesk@tvcoverage.gr.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ gov.gr  

ή ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΠ ΠΡΕΣΠΩΝ

τηλ.: 2385351324-25

ΕΩΣ 15.11.2021

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή.

Εάν είστε μόνιμος κάτοικος σε «Λευκή Περιοχή», μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ψηφιακά, προκειμένου να ενταχθείτε στο πρόγραμμα επιδότησης. Εάν δεν επιθυμείτε να την υποβάλετε ψηφιακά, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε στο ΚΕΠ της περιοχής κατοικίας σας.


Για να καταθέσετε την αίτηση ψηφιακά, θα χρειαστείτε μόνο:

  • Τους κωδικούς σας taxisnet
  • Τον ενδεκαψήφιο αριθμό Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας

Για να καταθέσετε την αίτηση σε ΚΕΠ, θα χρειαστείτε μόνο:

  • Το δελτίο της αστυνομικής σας ταυτότητας
  • Τον ενδεκαψήφιο αριθμό Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας

 

 

PDF 5         Διαβάστε την Ανακοίνωση

 

PDF 5        Ποιοί οικισμοί ανήκουν στις Λευκές Περιοχές

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου 2-11-2021

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87/2010), σας παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού καταστήματος, στις 02 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00΄ σε ειδική μικτή συνεδρίαση δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών λόγω COVID 19, σύμφωνα με την αριθ. 643/24.9.2021 νέα εγκύκλιο του ΥΠ. ΕΣ προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις για το παρακάτω μοναδικό θέμα:

PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση

Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής 1-11-2021

Καλείστε σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κεκλεισμένων των θυρών λόγω COVID 19, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 643/24/9/2021 νέα Εγγύκλιο του ΥΠ. ΕΣ. που θα διεξαχθεί στις 1-11-2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00΄ για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87/2010):

 

PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση

Στις Πρέσπες η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου RURENER, Επαρχιακών Δήμων για την Ενεργειακή Μετάβαση

Το Rurener είναι ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων που αποτελείται από πάνω από 80 μικρούς επαρχιακούς Δήμους και Κοινότητες,  από την Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Πορτογαλία, Ουγγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν δεσμευτεί να πετύχουν το στόχο της ενεργειακής μετάβασης  με πρωτοβουλίες και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αποκεντρωμένης παραγωγής που αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ο Δήμος Πρεσπών, ο Δήμαρχος του οποίου κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης προεδρεύει στην εκτελεστική επιτροπή του Δικτύου αυτή την περίοδο, θα φιλοξενήσει  από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, την ετήσια Γενική Συνέλευση του Rurener, στην οποία θα παρευρεθούν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων από την Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Κύπρο, Ουγγαρία και Ελλάδα.  

Tα μέλη του δικτύου έχουν κληθεί και θα χαιρετήσουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης και Δήμαρχοι από όμμορους Δήμους της χώρας μας αλλά και από τις γειτονικές χώρες. 

Στην ατζέντα της συνέλευσης ξεχωρίζει, ανάμεσα στ'άλλα, η πορεία προς την διαμόρφωση του οδικού χάρτη για την μετάβαση των επαρχιακών περιοχών που αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει της ανάγκης για προσαρμογή όλων στους νέους Ευρωπαϊκούς στόχους για 55% μείωση των εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου μέχρι το 2030.

 

rurener logo

 

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», με απόφαση του Περιφερειάρχη Γεώργιου Κασαπίδη, το έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ» προϋπολογισμού 3.641.129,03€ (χωρίς ΦΠΑ).

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», με απόφαση του Περιφερειάρχη Γεώργιου Κασαπίδη, το έργο  «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ» προϋπολογισμού 3.641.129,03€ (χωρίς ΦΠΑ).

Πρόκειται για την σημαντικότερη δράση του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Πρεσπών για εξάλειψη του μη τιμολογούμενου νερού, με σκοπό την προσφορά ποιοτικών δημοτικών υπηρεσιών, την αποδοτικότερη χρήση των φυσικών πόρων της Πρέσπας και την ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Το έργο αφορά την ολική αλλαγή των δικτύων ύδρευσης σε έξι από τις δεκαέξι συνολικά κοινότητες του Δήμου Πρεσπών (Κρυσταλλοπηγής, Καρυών, Καλλιθέας, Βροντερού, Ψαράδων,  Λαιμού) συνολικού μήκους 27.81 χιλιομέτρων. Με την αλλαγή των δικτύων θα περιοριστούν οι, ολοένα και πιο συχνές, βλάβες μια και το νέο δίκτυο είναι μελετημένο ώστε οι πιέσεις να κατανέμονται ομοιόμορφα, ενώ ταυτόχρονα θα εξαλειφθούν οι αφανείς διαρροές και οι τυχόν παράνομες συνδέσεις.

Παράλληλα με αυτό το έργο, παραλήφθηκε πρόσφατα ο εξοπλισμός αναβάθμισης της υδραυλικής συμπεριφοράς των δικτύων άλλων πέντε κοινοτήτων,  στα πλαίσια της εγκεκριμένης πράξης SMARTWATERSAVE του προγράμματος  Interreg CBC Ελλάδα – Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020.  Με την τοποθέτηση του εξοπλισμού αυτού, σε συνδυασμό με τις αντικαταστάσεις δικτύων, θα αναβαθμιστούν στα τρέχοντα πρότυπα τα δίκτυα 11 συνολικά οικισμών, τα οποία θα έχουν επίσης χαρτογραφηθεί και ενταχθεί στην εφαρμογή GIS του Δήμου Πρεσπών.

Τέλος, βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης, η προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας και τηλεελέγχου ύψους 1,47 εκ. € που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Η προμήθεια περιλαμβάνει την τεχνολογική αναβάθμιση του συνόλου των δικτύων του Δήμου με την εγκατάσταση εξοπλισμού ανιχνευτών και αυτοματισμών υψηλής τεχνολογίας στα κρίσιμα σημεία των δικτύων, από τα φρεάτια έξω από τα σπίτια των καταναλωτών μέχρι τις δεξαμενές τροφοδοσίας των δικτύων.

Με την ολοκλήρωση των δράσεων αυτών, τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να αναβαθμιστούν σημαντικά οι υπηρεσίες ύδρευσης, με βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού που θα ελέγχεται πλέον σε πραγματικό χρόνο και μείωση των συμβάντων διακοπής υδροδότησης λόγω αστοχίας υλικού ενώ ταυτόχρονα θα μειωθούν τα λειτουργικά κόστη και τα κόστη συντήρησης των δικτύων ύδρευσης. Με τις επεμβάσεις αυτές, τα εσωτερικά δίκτυα του Δήμου Πρεσπών αναβαθμίζονται ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποχής για αποδοτικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων και της ανθεκτικότητας έναντι της αλλαγής του κλίματος.

 

map υδρευση

TOP