Παραμονή των Χριστουγέννων αναβίωσε το έθιμο του ανάμματος της φωτιάς και στα δημοτικά Διαμερίσματα Αγίου Γερμανού , Λαιμού Λευκώνα και Καλλιθέας.

Τις εκδηλώσεις επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πρεσπών καθώς και η τ. Γεν Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ Μακεδονίας κ Βίκυ Ευταξά

 

 

Video - Λεπτομέρειες από τον Εκδήλωση

HMERIDA ESPA 27 11 2015

 

Στις 21 Νοεμβρίου ετελέσθη εσπερινός και λειτουργία στο εκκλησάκι της Παναγίας της Πορφύρας, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στην μικρή Πρέσπα.

Το μοναστήρι του 16ου αιώνα, ζωντάνεψε με το μπουλούκι των πανηγυριστών που προσήλθαν από τα μέρη της Ελλάδας με τις τοπικές φορεσιές των προγόνων τους.

Συμμετείχαν όλοι με πολύ διάθεση και πίστη. Στο τέλος χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς υπό τους ήχους των χάλκινων μπροστά στα ερείπια της Βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου.

Έτσι σεμνά με την συμμετοχή όλων των προσκυνητών, έγινε μια αυθόρμητη εκδήλωση με ευλάβεια, θρησκευτική κατάνυξη και πανηγυρικό χαρακτήρα.

Τίμησαν την Παναγία την Πορφύρα, τίμησαν τον τόπο μας...

 

 

Δείτε το Video από την Εκδήλωση.

SEMINARIO PETALOTIKIS

 

 

Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας Σάββατο 7-11-2015

Δείτε το Video από την Εκδήλωση

SEMINARIO MANITARION AFISA1

 

 

Δείτε τα σχετικά Video

Η "ΚΟΝΤΡΑΛΤΟ" του Γεωργίου Μπαρδάκα 28-10-2015

Η ΚΟΝΤΡΑΛΤΟ     KONTRANDO1


Η ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΠΑΡΔΑΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

 

 

Βράβευση Αριστούχων Μαθητών 28-10-2015

Από την Βράβευση Αριστούχων Μαθητών της Σχολικής Χρονιάς 2014-2015

PANIGIRI AGIOU GERMANOU 11 12 MAIOY 2015

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανηγύρι του Αγίου Γερμανού το οποίο Οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Περιβαντολογικό & Αθλητικό Σύλλογο του Αγίου Γερμανού.

  

Στις 11 και 12/5/2015 τελέστηκε το πανηγύρι του Άγιου Γερμανού, το οποίο το ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού. Ο εθελοντισμός πάλι έκανε το θαύμα του μιας και πολλά παιδιά κάτοικοι του χωριού και όχι μονό, έσπευσαν να βοηθήσουν για να γίνει το πανηγύρι με επιτυχία.
Ο πολιτιστικός σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμο Πρεσπών για την συμπαράσταση του, επίσης όσους έβαλαν το χεράκι τους και βοήθησαν. Ευχαριστεί όσους ήρθαν και στήριξαν την προσπάθεια μας.

 

TOP