Η Πρέσπα στην Εκστρατεία «Let’s do it World 2017»

LETS DOIT 2017

Με μεγάλη συμμετοχή από κατοίκους και επισκέπτες των Πρεσπών κορυφώθηκαν την Κυριακή 2 Απριλίου οι δράσεις της εκστρατείας Πρέσπα Καθαρή» Let’s do it 2017.

Την φετινή χρονιά έγιναν δράσεις καθαρισμού στις περισσότερες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου (10 από 14) και συγκεκριμένα στις Κοινότητες

Κρυσταλλοπηγής
Βροντερού
Καρυών
Λαιμού
Αγ. Γερμανού
Καλλιθέας
Λευκώνα
Μικρολίμνης
Αγ. Αχίλλειου
Ψαράδων

Συμμετείχαν εκτός από τις τοπικές κοινότητες και το Δήμο Πρεσπών, ο φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, Η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, ο Αγροτικός συνεταιρισμός «Πελεκάνος», το νηπιαγωγείο Αγ. Γερμανού, το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και το 13ο Γυμνάσιο Αθηνών που βρισκόταν σε εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή μας τις ημέρες της δράσης.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Η Πρέσπα, εκτός από τόπος μεγάλης φυσικής αξίας είναι και χώρος υψηλής αισθητικής αξίας χαρακτηρισμένος μάλιστα τοπίο διεθνούς σημασίας. Τα διάσπαρτα απορρίμματα πληγώνουν το τοπίο και τo αίσθημα νοικοκυροσύνης των Πρεσπιωτών. Με μεγάλη χαρά είδαμε φέτος να μεγαλώνει η συμμετοχή στην εκστρατεία “Πρέσπα καθαρή!” Lets’s do it 2017 και μάλιστα να περιλαμβάνει, πέρα από τα χωριά, και τα μνημεία, τους δρόμους αλλά και την αγροτική ζώνη! Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους Δημότες και τους επισκέπτες καθώς και τους φορείς που συμμετείχαν στη δράση. Ο Δήμος θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή στους κοινόχρηστους χώρους το επόμενο διάστημα όπως και τη συνεργασία που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα με την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών και το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Πρεσπών για τον καθαρισμό των περιοχών με συγκέντρωση απορριμμάτων έτσι ώστε σύντομα το «Πρέσπα καθαρή», να μην είναι μόνο σύνθημα αλλά η καθημερινότητά μας!

 PDF1   Διαβάστε την Ανακοίνωση Έναρξης της Εκδήλωσης

 

TOP