Ανακοινώσεις - Εκδήλώσεις

ΘEΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΘEΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


ΔΕΥΤΕΡΑ: ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΡΙΤΗ:ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ:16:00-20:00

ΠΕΜΠΤΗ:17:00-21:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 16:00-22:00

ΣΑΒΒΑΤΟ: 16:00-22:00

ΚΥΡΙΑΚΗ:ΚΛΕΙΣΤΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ 2022-2023

 

 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ 2022-2023
 
       
α/α ΔΕΥΤΕΡΑ -ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ  
       
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  
1 ΨΑΡΑΔΕΣ 9:00 πμ  
ΠΥΛΗ 9:15 πμ  
ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ 9:20 πμ  
ΛΑΙΜΟΣ 9:30 πμ  
ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ 9:35 πμ  
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  
2 ΚΑΛΛΙΘΕΑ 10:00 πμ  
ΛΕΥΚΩΝΑΣ 10:05 πμ  
ΠΛΑΤΥ 10:10 πμ  
ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ 10:20 πμ  
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  
3 ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ 12:45 μμ  
ΛΑΙΜΟΣ 12:50 μμ  
ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ 1:00 πμ  
ΠΥΛΗ 1:05 πμ  
ΨΑΡΑΔΕΣ 1:15 μμ  
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  
4 ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ 1:45 μμ  
ΠΛΑΤΥ 1:55 μμ  
ΛΕΥΚΩΝΑΣ 2:00 μμ  
ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2:05 μμ  
       
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Με την επιφύλαξη για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια και στην ώρα διέλευσης των λεωφορείων από τους οριζόμενους σταθμούς, οι οποίες θα εξαρτηθούν από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις που ίσως παρουσιαστούν.  
   
   
   

ΕΣΠΑ Παιδικός Σταθμός και ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ 2022 – 2023: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ΕΕΤΑΑ - αφορά μητέρες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαζί με τα σχετικά έντυπα αίτηση & πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ

ΕΣΠΑ Παιδικός Σταθμός και ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ 2022 – 2023: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ΕΕΤΑΑ - αφορά μητέρες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα

 

Ο Δήμος Πρεσπών και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πρεσπών ανακοινώνουν ότι ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για εγγραφή στον Παιδικό Σταθμό Λαιμού και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Πρεσπών, μέσω της επιχορηγούμενης δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» για το σχολικό έτος 2022-2023.
Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι (Μητέρες παιδιών, εφήβων, άτομα (γυναίκες και άνδρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών ή και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία, άτομα (γυναίκες και άνδρες), τα οποία έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες ή ασκούν επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση) μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr paidikoi.eetaa.gr- https://aitisi.eetaa.gr/home) κάνοντας χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων Taxisnet .

Οι εγγραφές ξεκινάμε από σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 12 Αυγούστου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν α) ο γονέας παιδιού βρεφικής, προσχολικής, σχολικής ηλικίας, εφήβου και ατόμου με αναπηρία, β) άτομο, το οποίο έχει με δικαστική απόφαση την επιμέλεια του παιδιού, γ)άτομο, το οποίο έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης ή ασκεί επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση ,ή έχει τη φροντίδα του ατόμου με αναπηρία ή είναι ανάδοχος γονέας με ενεργή αναδοχή στο Εθνικό Μητρώο Εγκεκριμένων Αναδοχών, ενώ κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος, κατάσταση απασχόλησης και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία ΑμεΑ. Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.

Η δράση υλοποιείται μέσα από ετήσιο κύκλο Πρόσκλησης, μέγιστης διάρκειας 11 μηνών, που αντιστοιχεί στο σχολικό έτος 2022-2023 (από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 έως την 31η Ιουλίου 2023).

Για Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέστε στα τηλ: 23853-51315-318

 

PDF 5       ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

PDF 5       ΑΙΤΗΣΗ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ 2021-2022, με φορέα υλοποίησης την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πρεσπών.

ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ 2021-2022, με φορέα υλοποίησης την  Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πρεσπών.

 

Η χρονιά έκλεισε με τραγούδι, χορό, γυμναστικές επιδείξεις και παιχνίδι στα πλαίσια της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου του 2022 στις ολοκληρωμένες και άρτιες εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ στον Άγιο Γερμανό.

Τα παιδιά έφυγαν για τις καλοκαιρινές του διακοπές με τις καλύτερες εντυπώσεις και την υπόσχεση ότι από 1η Σεπτέμβρη θα ανταμώσουν ξανά με όρεξη για να ταξιδέψουν μαζί με τους έμπειρους και εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς μας στη γνώση και στη διασκέδαση.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς για την στήριξη τους, το μεγάλο ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη τους στις υπηρεσίες του  ΚΔΑΠ ΠΡΕΣΠΩΝ και τους προτρέπουμε να συνδράμουν με τις εγγραφές τους ώστε να καλυφθεί άμεσα η δυναμικότητα των δομών για το νέο Πρόγραμμα 2022-2023.

 

 

Διενέργεια ενημέρωσης & εξέτασης παθήσεων Θυρεοειδούς αδένα. Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνας 20-21 Νοεμβρίου 2021

Ο Δήμος Πρεσπών χαιρετίζει την πρωτοβουλια της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας για την κοινωνική της ευαισθησία της προς τον άνθρωπο  Ραντεβού  για εξετάσεις  το διήμερο  20   και 21 Νοεμβρίου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκωνα στο τηλ 2385046284

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ 20 11 2021

Παραλία Θεσσαλονίκης. Εκδήλωση με τοπικά εδέσματα την Μπάντα της Φλώρινας και τους Λυγκηστές.

Την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021, από 12:30 έως 14:00, ο Δήμος Πρεσπών ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζει το μοναδικό προορισμό των Πρεσπών μαζί με τα προϊόντα του στην παραλία της Θεσσαλονίκης, κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Φασόλια Πρεσπών, πιπεριές, παραδοσιακή μουσική με την Μπάντα της Φλώρινας και μέλη του γνωστού χορευτικού συγκροτήματος «Λυγκηστές» πλαισιώνουν μία εκδήλωση προβολής και ενημέρωσης για τo πολιτισμικό απόθεμα και το τουριστικό προϊόν των Πρεσπών και, φυσικά, προβολής των τοπικών μας προϊόντων.
Στην εκδήλωση συμμετέχει η Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων Δήμου Πρεσπών. 
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου HOLYWATER που ενταγμένο στο πρόγραμμα Interreg CBC Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Πρεσπών και εταίρους τον Δήμο Resen, το Μουσείο Bitola, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών.
 

thespres sf

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

 KEDP1

 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πρεσπών, στα πλαίσια του εγκεκριμένου έργου «Green-Inter-e-Mobility» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG-IPA CBC GREECE -REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA 2014-2020 την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, υπέγραψε με την εταιρία RENEL ΙΚΕ, σύμβαση για την προμήθεια Φωτοβολταϊκού Σταθμού αξίας 44.260,00 (χωρίς ΦΠΑ 24%).

Η προμήθεια και κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Σταθμού ακολουθεί την προμήθεια των ηλεκτρικών οχημάτων, το ένα εκ των οποίων έχει ήδη παραληφθεί και αξιοποιείται από τη ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ του Δήμου Πρεσπών και θα παράγουν την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια ώστε η χρήση των οχημάτων να μην προκαλεί εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα αξιοποιηθούν από την ΚΕΔ Πρεσπών, στην εξυπηρέτηση μετακίνησης των μαθητών, ηλικιωμένων αλλά και γενικότερα των δημοτών εντός αλλά και εκτός των ορίων του Δήμου Πρεσπών και ενσωματώνεται στον απώτερο σκοπό μετατροπής της Πρέσπας σε «Πράσινο Δήμο» με παροχή δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών πρώτης ποιότητας με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

Εταίροι του προγράμματος είναι:

  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Δήμος Μπίτολα (Β.Μακεδονία)
  • Δήμος Ρέσεν (Β.Μακεδονία)
  • Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πρεσπών
  • Δήμος Φλώρινας
  • Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

 

 

 

Υπογραφή σύμβασης

 

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πρεσπών, στα πλαίσια του εγκεκριμένου έργου «Green-Inter-e-Mobility» υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενός επιβατικού ΙΧ 5 θέσεων (utility car) και ενός 9θέσιου επιβατικού ΙΧ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πρεσπών, στα πλαίσια του εγκεκριμένου έργου «Green-Inter-e-Mobility» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG-IPA CBC GREECE -REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA 2014-2020 την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, υπέγραψε με την εταιρία Κ.ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΑΕΒΒΕ, σύμβαση για την προμήθεια δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενός επιβατικού ΙΧ πέντε θέσεων (utility car) και ενός 9θέσιου επιβατικού ΙΧ αξίας 99745,60€. Οι προδιαγραφές των οχημάτων καθορίστηκαν από μελέτη που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που είναι και ο επικεφαλής εταίρος του έργου.

Εταίροι του προγράμματος είναι:

  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Δήμος Μπίτολα (Βόρεια Μακεδονία)
  • Δήμος Ρέσεν (Βόρεια Μακεδονία)
  • Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πρεσπών
  • Δήμος Φλώρινας
  • Πανεπιστήμιο Πατρών

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση για την προμήθεια φορτιστών και συστήματος φωτοβολταϊκών που θα παράγουν την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια ώστε, τελικά, η χρήση των οχημάτων αυτών να προκαλεί σχεδόν μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. 

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα αξιοποιηθούν από την ΚΕΔ Πρεσπών, στην εξυπηρέτηση αναγκών των μαθητών, ηλικιωμένων αλλά και γενικότερα των δημοτών εντός αλλά και εκτός των ορίων του Δήμου Πρεσπών και ενσωματώνεται στον απώτερο σκοπό μετατροπής της Πρέσπας σε «Πράσινο Δήμο» με παροχή δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών πρώτης ποιότητας με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 

 

Ηλεκτρικά οχήματα ΚΕΔ Πρεσπών

 

ΣΟΧ 1-2021. Η Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πρεσπών ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 2 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 6/7/2021

PDF 5            ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΟΧ 1/2021

 

PDF 5            ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 1/2021

 

WORD1         ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 

 

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: ΤΡΙΤΗ  06-07-2021 κατατεθειμένες με αριθμό πρωτοκόλλου στην υπηρεσία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πρεσπών.

 

 

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 2/2021. Προκήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού για την επιλογή οικονομικού φορέα για την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια φωτοβολταϊκού σταθμού για την πράξη "Green Inter-e-Mobility"

PDF 5            ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 2/2021

 

PDF 5            ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 2/2021

 

PDF 5            ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 

 

PDF 5            ΑΠΟΦΑΣΗ

 

PDF 5            ΜΕΛΕΤΗ

 

WORD1         ΤΕΥΔ 

 

WORD1         ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

WORD1         ΕΝΤΥΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 

WORD1         ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

TOP