15η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Άρθρο 75, Ν. 3852/10) Μεγάλη Δευτέρα 29/4/2024 ώρα 13.00

ΠΡΟΣ

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

(Ως πίνακα αποδεκτών)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

(Άρθρο 75, Ν. 3852/10)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Παλαιό Δημαρχείο, στις 29-04-2024, ημέρα Μεγάλη Δευτέρα  και ώρα 13:00΄ για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87/2010) :

1.       Έγκριση Εξειδίκευσης πίστωσης, ποσού 1.500,00 €, για την κάλυψη δαπανών στο πλαίσιο επίσημων και εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιούνται στο Γραφείο Δημάρχου αλλά και στο πλαίσιο των επίσημων και εθιμοτυπικών επισκέψεων του Δημάρχου προς τρίτους (δημόσιες υπηρεσίες, Υπουργεία κλπ).

2.       Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Πρεσπών.

3.       Καθορισμός αριθμού μαθητευόμενων Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ  Φλώρινας για απασχόληση στον Δήμο Πρεσπών  κατά την περίοδο 2024-2025.

4.       Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση  κατεπειγουσών αναγκών [πυροπροστασία] με συμβάσεις διάρκειας έως [5] τεσσάρων μηνών για το έτος 2024

5.       Εξειδίκευση πίστωσης και Έγκριση μετακίνησης του Δημάρχου Γεώργιου Στεργίου στην Ουγγαρία από 12 μέχρι 16 Μαΐου του 2024, στα πλαίσια του Δικτύου RURENER.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής

Γεώργιος Απ. Στεργίου.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1. Δημητρόπουλος Εμμανουήλ

2. Μανούρης Κωνσταντίνος

3. Τσέπας Βασίλειος

4. Τράσια Έλλη

5. Μπαμπάκου Μαργαρίτα

6. Τσίκου – Βουτσινά Ιωάννα

7. Βλαχόπουλος Αναστάσιος

8. Ντίσιος Χαράλαμπος

  
 
 
PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

5η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Μεγάλη Δευτέρα 29/4/2024 ώρα 11.30 πμ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΠΡΟΣ :  Τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. κ.

              1. Δημητρόπουλο Εμμανουήλ (Αντιδήμαρχο)                     7. Νόνα Παναγιώτη

              2. Μανούρη Κων/νο (Αντιδήμαρχο)                                  8. Τσίκου Βουτσινά Ιωάννα

              3. Μπαμπάκου Μαργαρίτα (Αντιδήμαρχο)                       9. Τσέπα Βασίλειο

              4. Κακαράντζα Νικόλαο (Αντιπρόεδρο Δ. Σ.)                10. Τράσια Έλλη

              5. Φωτίου Αντώνιο (Γραμματέα Δ. Σ.)                           11. Βλαχόπουλο Αναστάσιο

              6. Αγορόπουλο Βασίλειο                                                     12.ΝτίσιοΧαράλαμπο    

                                                                                                                               

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87/2010), σας παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού καταστήματος, στις 29-04 - 2024, ημέρα Μεγάλη Δευτέρα και ώρα  11:30΄ σε τακτική δημόσια συνεδρίαση, προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα :

1.       Έγκριση υπογραφής Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ της Εφ.Α. Φλώρινας και τoυ Δήμου Πρεσπών για την επίβλεψη των εργασιών εκσκαφής και εγκατάστασης, στο πλαίσιο του υποέργου 2 «Αρχαιολογικές έρευνες για την υλοποίηση του έργου “Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Δήμου Πρεσπών”» του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Δήμου Πρεσπών».

2.       Ορισμός μελών επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής έργων.

3.       Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Πρεσπών για την στελέχωση της τριμελούς Επιτροπής παρακολούθησης του έργου «Εγκατάσταση Ποτιστρών – Δικτύων Ύδρευσης στην Π.Ε. Φλώρινας 2020».

4.       Έγκριση ή μη αιτήματος αποδοχής - συναίνεσης του Δήμου Πρεσπών χωρικής μεταβολής και επερχόμενης διόρθωσης σφαλμάτων γεωμετρικών στοιχείων στο Εθνικό Κτηματολόγιο (υπόθεση Γιάγκου Ευφροσύνης, Μπεγάλτση Στέφανου)

5.       Έγκριση της αριθμ. 80/2024 απόφασης της δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Πρεσπών, σχετικά με την 3η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος οικον. Έτους 2024 του Δήμου Πρεσπών.

6.       Έγκριση της αριθμ. 81/2024 απόφασης της Δ. Ε. του Δήμου Πρεσπών, σχετικά με την έγκριση της 3ης γενικής αναμόρφωσης προ/σμού οικον. έτους 2024 του Δήμου Πρεσπών.

7.       Έγκριση της αριθμ. 77/2024 απόφασης της δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Πρεσπών, σχετικά με την Α΄ τριμηνιαία έκθεση της,  περί υλοποίησης του προ/σμού οικον. έτους 2024 του Δήμου Πρεσπών

8.       Άνοιγμα ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για την Πάγια Προκαταβολή του Δήμου Πρεσπών οικν. Έτους 2024.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ :                                                                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

α) στον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Στεργίου Γεώργιο.

β) στους Προέδρους και εκπροσώπους όλων των Δ. Κ. του Δήμου,

οι οποίοι παρακαλούνται για όσα θέματα αφορούν

τις Τ .Κ. τους, να προσκομίσουν γραπτώς                                                                         Γεωργίου Φώτιος

τις απόψεις τους (απόφαση Τ.Σ.)

γ) στους εισηγητές των θεμάτων

 
 
PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

Ορθή επανάληψη πρόσκλησης : Η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα, 29/04/2024 και ώρα 12:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη...

Ορθή επανάληψη πρόσκλησης   Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής ως προς τον τρόπο πραγματοποίησης της.

Η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα, 29/04/2024 και ώρα 12:00 μ.μ., 

θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη...

Στις Πέμ 18 Απρ 2024 στις 4:14 μ.μ., ο/η ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.> έγραψε:

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σύγκλισης Ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας δημοτικής αρχής

ΠΡΟΣ :  Τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. κ.

              1. Δημητρόπουλο Εμμανουήλ (Αντιδήμαρχο)                     7. Νόνα Παναγιώτη

              2. Μανούρη Κων/νο (Αντιδήμαρχο)                                  8. Τσίκου Βουτσινά Ιωάννα

              3. Μπαμπάκου Μαργαρίτα (Αντιδήμαρχο)                       9. Τσέπα Βασίλειο

              4. Κακαράντζα Νικόλαο (Αντιπρόεδρο Δ. Σ.)                10. Τράσια Έλλη

              5. Φωτίου Αντώνιο (Γραμματέα Δ. Σ.)                           11. Βλαχόπουλο Αναστάσιο

              6. Αγορόπουλο Βασίλειο                                                     12.ΝτίσιοΧαράλαμπο    

                                                                                                                               

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αριθμός Εγκυκλίου 98 Α.Π.: 8182/26.01.2024, το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται υποχρεωτικά κάθε δύο (2) μήνες, σε  Ειδική Συνεδρίαση κατά την οποία η Δημοτική Αρχή λογοδοτεί για το έργο και τη δράση της.

Παρακαλείσθε, όπως προσέλθετε στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα Πρεσπών, την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  και ώρα 12:00 μ.μ., στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του ν. 3852/2010 όπως ισχύει.

Παρακαλώ, όπως θέσετε εγγράφως τα θέματά σας, έως και την 26η Απριλίου 2024, στη Γραμματεία του Δήμου Πρεσπών: προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να εγγραφούν στον κατάλογο της Ημερήσιας Διάταξης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας, μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

                                                                                                                                                       

 Γεωργίου Φώτιος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ :                                                                                              

α) στον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Στεργίου Γεώργιο.

β) στους Προέδρους και εκπροσώπους όλων των Δ. Κ. του Δήμου

 

  
 
 
PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

14η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Άρθρο 75, Ν. 3852/10) Δευτέρα 22/4/2024 ώρα 11.00 πμ

ΠΡΟΣ

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

(Ως πίνακα αποδεκτών)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

(Άρθρο 75, Ν. 3852/10)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Παλαιό Δημαρχείο, στις 22-04-2024, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 11:00΄ για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87/2010) :

1.       Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικών αγρών στα αγροκτήματα Λαιμού και Πλατέος.

2.       Έγκριση συνδιοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, προς τιμήν του Αγίου Γερμανού στις 11 & 12 Μαΐου 2024, με τον Πολιτιστικό – Αθλητικό – Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αγίου Γερμανού και εξειδίκευση σχετικών πιστώσεων.

3.       Έγκριση πραγματοποίησης της θεατρικής παράστασης   ‘’ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ’’ της Μελίνας Μποτέλλη και εξειδίκευση σχετικών πιστώσεων.

4.       Έγκριση συνδιοργάνωσης της καλλιτεχνικής παραγωγής «Το Τραγούδι στη Γη / Άγιος Αχίλλειος, Αύγουστος 2024» με το ΘΊΑΣΟ ΑΝΤΑΜΑ και εξειδίκευση σχετικών πιστώσεων.

5.       Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, στις 19 Μαΐου 2024, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκώνας και εξειδίκευση σχετικών πιστώσεων.

6.       Έγκριση πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ» ανήμερα της Πρωτομαγιάς, 7 Μαΐου 2024 και εξειδίκευση σχετικών πιστώσεων.

7.       Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πρεσπών στο 15ο Αντάμωμα Παιδικών και Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων που θα πραγματοποιηθεί στις  26 Μαΐου του 2024 στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γερμανού Φλώρινας και εξειδίκευσης σχετικών πιστώσεων.

8.       Έγκριση του απολογισμού οικον. έτους 2022, της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών.

  1. Έγκριση 1ου πρακτικού αποσφράγισης και αξιολόγησης  δικαιολογητικών συμμετοχής / τεχνικής προσφοράς / οικονομικής προσφοράς του  ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού : «Προμήθεια Ηλεκτρικών Οχημάτων  Δήμου Πρεσπών» Αριθμ. Διακήρυξης 10/2023.
  2. Λήψη απόφασης για έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Φλώρινας και Δήμου Πρεσπών για την από κοινού άσκηση πολεοδομικών αρμοδιοτήτων εντός των διοικητικών τους ορίων (αρθρ.99 Ν.3852/10)
  3. Αποδοχή απόφασης ένταξης της μεταφερόμενης πράξης με τίτλο: «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Δήμου Πρεσπών» στο ΕΣΠΑ 2021-27.
  4. Έγκριση 2ου πρακτικού αποσφράγισης και αξιολόγησης  οικονομικής προσφοράς του  ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού : «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος Τηλελέγχου - Τηλεχειρισμού και εξασφάλισης επάρκειας  του δικτύου ύδρευσης Δήμου Πρεσπών» Αριθμ. Διακήρυξης 3/2023.

13.   Έγκριση προμήθειας και  συγκρότηση τριμελούς επιτροπής για τον καθορισμό κριτηρίων και προϋποθέσεων για τη χορήγηση τροφίμων σε άπορους κατοίκους του Δήμου Πρεσπών την περίοδο του Πάσχα 2024.

14.    Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για καθορισμό τέλους παρεπιδημούντων.

15.   Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών περί της υλοποίησης του προϋπολογισμού Α΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2024.

16.   Σύσταση Πάγιας Προκαταβολής Δήμου Πρεσπών έτους 2024, ορισμός υπολόγου και εξειδίκευση πίστωσης.

17.   Υποβολή πρότασης με τίτλο «Green Living Walls for recreation and coolness by using industrial equipment and recycled plastic together with the citizens (Ζωντανοί Πράσινοι Τοίχοι για αναψυχή και δροσιά με τη χρήση βιομηχανικού εξοπλισμού και ανακυκλωμένου πλαστικού μαζί με τους πολίτες)» στα πλαίσια της πρόσκλησης «Enhance New European Bauhaus Partner Call 2024»

18.   Έγκριση σχεδίου 3ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2024 του Δήμου Πρεσπών.

19.   Σύνταξη σχεδίου της 3ης γενικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικον. έτους 2024 του Δήμου Πρεσπών.  

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής

Γεώργιος Απ. Στεργίου.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1. Δημητρόπουλος Εμμανουήλ

2. Μανούρης Κωνσταντίνος

3. Τσέπας Βασίλειος

4. Τράσια Έλλη

5. Μπαμπάκου Μαργαρίτα

6. Τσίκου – Βουτσινά Ιωάννα

7. Βλαχόπουλος Αναστάσιος

8. Ντίσιος Χαράλαμπος

  
 
 
PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Δευτέρα 29/4/2024 ώρα 12.00

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σύγκλισης Ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας δημοτικής αρχής

ΠΡΟΣ :  Τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. κ.

              1. Δημητρόπουλο Εμμανουήλ (Αντιδήμαρχο)                     7. Νόνα Παναγιώτη

              2. Μανούρη Κων/νο (Αντιδήμαρχο)                                  8. Τσίκου Βουτσινά Ιωάννα

              3. Μπαμπάκου Μαργαρίτα (Αντιδήμαρχο)                       9. Τσέπα Βασίλειο

              4. Κακαράντζα Νικόλαο (Αντιπρόεδρο Δ. Σ.)                10. Τράσια Έλλη

              5. Φωτίου Αντώνιο (Γραμματέα Δ. Σ.)                           11. Βλαχόπουλο Αναστάσιο

              6. Αγορόπουλο Βασίλειο                                                     12.ΝτίσιοΧαράλαμπο    

                                                                                                                               

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αριθμός Εγκυκλίου 98 Α.Π.: 8182/26.01.2024, το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται υποχρεωτικά κάθε δύο (2) μήνες, σε  Ειδική Συνεδρίαση κατά την οποία η Δημοτική Αρχή λογοδοτεί για το έργο και τη δράση της.

Παρακαλείσθε, όπως προσέλθετε στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα Πρεσπών, την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  και ώρα 12:00 μ.μ., στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του ν. 3852/2010 όπως ισχύει.

Παρακαλώ, όπως θέσετε εγγράφως τα θέματά σας, έως και την 26η Απριλίου 2024, στη Γραμματεία του Δήμου Πρεσπών: προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να εγγραφούν στον κατάλογο της Ημερήσιας Διάταξης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας, μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

                   Γεωργίου Φώτιος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ :                                                                                              

α) στον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Στεργίου Γεώργιο.

β) στους Προέδρους και εκπροσώπους όλων των Δ. Κ. του Δήμου

  
 
 
PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

13η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Άρθρο 75, Ν. 3852/10) Τετάρτη 10/4/2024 ώρα 11.30 πμ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ                     Λαιμός  Τετάρτη 09/04/2024

Αρ. Πρωτ:  -   1517        –

Αρ. Προσκλ: - 13 –

ΠΡΟΣ

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

(Ως πίνακα αποδεκτών)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

(Άρθρο 75, Ν. 3852/10)

Καλείστε να συμμετάσχετε στη τηλεφωνική έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί,  στις 10-04-2024, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 11:30΄ για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87/2010) :

1.      Εξειδίκευση πίστωσης και Έγκριση μετακίνησης του Δημάρχου Γεώργιου Στεργίου στην στην Θεσσαλονίκη στις 11 Απριλίου του 2024, μετά από προγραμματισμένα ραντεβού στο Γραφείο του Πρωθυπουργού με θέμα συζήτησης “ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ. 

2.      Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πρεσπών στην συνδιοργάνωση ημερίδας με θέμα “Κλιματική Αλλαγή” που θα διεξαχθεί από τον Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο θεματικό κέντρο Πύλης Πρεσπών στις 20/04/2024 και εξειδίκευση σχετικών δαπανών.

          Το κατεπείγον της συνεδρίασης έγκειται στο γεγονός ότι η μετάβαση του δημάρχου στη Θεσσαλονίκη είναι έκτακτη και ίδιο και  η διοργάνωση της ΗΜΕΡΊΔΑΣ

  
 
 
PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

12η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Άρθρο 75, Ν. 3852/10) Παρασκευή 5/4/2024 ώρα 11.00 πμ

  
 
 
PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

Στις Πρέσπες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για το δρόμο και για τη συνοριακή διάβαση

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα που αφορούν την επαναλειτουργία της συνοριακής διάβασης με τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και τις ζημιές στο δρόμο Φλώρινα - Καστοριά και τον προγραμματισμό για την αποκατάστασή τους.
 
Στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας και της ΑΝ.ΚΟ παρουσίασαν την πορεία των μελετών σχετικά με τις υποδομές και την οδική σύνδεση με τον συνοριακό σταθμό. Υπολογίζεται στις αρχές το καλοκαιριού να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα κτίρια και να υποβληθεί η πρόταση για χρηματοδότηση της κατασκευής τους.   Μετά την συνάντηση στο Δημαρχείο ο κ. Λιβάνιος επισκέφτηκε τα δυο σημεία  επί της εθνικής οδού Φλώρινας - Καστοριάς, που έχουν πληγεί λόγω κατολισθήσεων. Ο κ. Λιβάνιος δήλωσε : "Είμαστε σε καλό επίπεδο όσον αφορά την ωριμότητα του έργου, έχουμε λίγους μήνες μέχρι να είναι έτοιμο προς δημοπράτηση. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, θα ανοίξει τις πύλες του Δήμου Πρεσπών προς τις γειτονικές χώρες και θα βοηθήσει να προσελκύσουμε τουρίστες. Είμαστε σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και με τον Δήμο Πρεσπών προκειμένου να ολοκληρώσουμε εγκαίρως όλα τα βήματα που απαιτούνται. Όσον αφορά την
αποκατάσταση των ζημιών
(στο Πισοδέρι και στο 11ο χλμ του δρόμου Φλώρινα - Πρέσπα), είμαστε σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και είναι ζήτημα ημερών η προκήρυξη του έργου για να ξεκινήσει η αποκατάσταση".

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου, δήλωσε:

"Ευχαριστώ τον κ. Λιβάνιο για την επίσκεψή του και το ενδιαφέρον του για ένα έργο, στρατηγικής σημασίας για την περιοχή. Η Πρέσπα, με την λειτουργία της συνοριακής διάβασης, θα αποκτήσει μια νέα δυναμική, θα προκύψουν νέες δυνατότητες για τον τουρισμό, περισσότερες δουλειές, για περισσότερο κόσμο. Όλες οι προσπάθειές μας αφορούν το μέλλον της περιοχής, με τους νέους μας να μένουν και να ευημερούν στην Πρέσπα. Όσον αφορά τον δρόμο, ο κ. Λιβάνιος υπέγραψε την χρηματοδότηση και φαίνεται πως η Περιφέρεια έχει την πρόθεση να προχωρήσει γρήγορα η αποκατάσταση. Ζητήσαμε από τον ίδιο και από την κυβέρνηση, να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους  για να ωριμάσει, να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί το σύνολο της αναβάθμισης του δρόμου Φλώρινας Πρεσπών. Αυτά τα έργα είναι πρώτης προτεραιότητας και δεν θα σταματήσουμε να τα διεκδικούμε".

 
Τον αν. Υπουργό συνόδευαν, ο αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου,  ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης, οι Αντιπεριφερειάρχες Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος και Κοζάνης Κωνσταντίνος Βύζας, οι Αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων  Χαρίσιος Γκοβεδαρος και  Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φλώρινας Χρήστος Μπαρδάκας και Ιωάννης Κιοσές, οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πρεσπών. 

 

428504527 1126723272008140 1246165713959962805 n

428504527 1126723272008140 1246165713959962805 n

428940554 1542516899651995 4699627204992937188 n

429303092 1087561945845242 5055337453292826852 n

429415169 921284062800116 1377833636369264861 n

429415178 1481778059106572 5223610486938043568 n

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Παρασκευή 23/2/2024 ώρα 11.00 πμ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ                       Λαιμός  Πέμπτη  22/02/2024

Αρ. Πρωτ:  - 735 -

Αρ. Προσκλ: - 6–

ΠΡΟΣ

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

(Ως πίνακα αποδεκτών)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

(Άρθρο 75, Ν. 3852/10)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα, στις 23-02-2024, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 11:00΄ για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87/2010) :

  1. Για ανάθεση  σε Δικηγόρο να  συντάξει  γνωμοδότηση σχετικά, με την δυνατότητα ή μη ανάκλησης απόφασης δημοτικής επιτροπής στο πλαίσιο του διαγωνισμού των διοικητικών συμβάσεων και με την δυνατότητα ή μη σε περίπτωση που διαπιστωθούν σφάλματα ή παραλείψεις σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας διαγωνισμού ανάθεσης διοικητικών συμβάσεων μπορεί η  αναθέτουσα αρχή (Δήμος),να ακυρώσει μερικώς την διαδικασία και να αποφασίσει την επανάληψη της από το σημείο που εμφιλοχώρησε το σφάλμα ή η παράλειψη.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής

Γεώργιος Απ. Στεργίου

1. Δημητρόπουλος Εμμανουήλ

2. Μανούρης Κωνσταντίνος

3. Τσέπας Βασίλειος

4. Τράσια Έλλη

5. Μπαμπάκου  Μαργαρίτα

6. Τσίκου  - Ιωάννα Βουτσινά

PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Πέμπτη 29/2/2024 ώρα 12.00

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

Αριθ. Προσκλ.:   01 /2024

Λαιμός: Δευτέρα   19/02/2024

Αριθ. Πρωτ. : 606

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 Σύγκλισης Ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας δημοτικής αρχής

ΠΡΟΣ :  Τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. κ.

              1. Δημητρόπουλο Εμμανουήλ (Αντιδήμαρχο)           7. Νόνα Παναγιώτη

              2. Μανούρη Κων/νο (Αντιδήμαρχο)                  8. Τσίκου Βουτσινά Ιωάννα

              3. Μπαμπάκου Μαργαρίτα (Αντιδήμαρχο)               9. Τσέπα Βασίλειο

              4. Κακαράντζα Νικόλαο (Αντιπρόεδρο Δ. Σ.)         10. Τράσια Έλλη

              5. Φωτίου Αντώνιο (Γραμματέα Δ. Σ.)                      11. Βλαχόπουλο Αναστάσιο

              6. Αγορόπουλο Βασίλειο                                        12.Ντίσιο Χαράλαμπο

                                               

                                                                           

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αριθμός Εγκυκλίου 98 Α.Π.: 8182/26.01.2024, το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται υποχρεωτικά κάθε δύο (2) μήνες, σε  Ειδική Συνεδρίαση κατά την οποία η Δημοτική Αρχή λογοδοτεί για το έργο και τη δράση της.

Παρακαλείσθε, όπως προσέλθετε στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα Πρεσπών, την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024  και ώρα 12:00 μ.μ., στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του ν. 3852/2010 όπως ισχύει.

Παρακαλώ, όπως θέσετε εγγράφως τα θέματά σας, έως και την 26η Φεβρουαρίου 2024, στη Γραμματεία του Πρωτοκόλλου του Δήμου Πρεσπών: προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να εγγραφούν στον κατάλογο της Ημερήσιας Διάταξης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας, μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

   Ο Πρόεδρος

                                                                               Γεωργίου Φώτιος

 
 
PDF 5   Διαβάστε την Πρόσκληση
 
 
 
 
TOP