Υποδομές Υγείας

 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο Δήμος Πρεσπών βρίσκεται στο Νομό Φλώρινας και οι ανάγκες νοσοκομειακής περίθαλψης, αλλά και ιατρικών εξετάσεων καλύπτονται από το Νοσοκομείο Φλώρινας.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Αγροτικά Ιατρεία υπάρχουν και λειτουργούν σε τέσσερα (4) Δημοτικά Διαμερίσματα, εξυπηρετώντας και τους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου. Τα Αγροτικά Ιατρεία λειτουργούν σε ημερήσια βάση και το καθημερινό τους ωράριο είναι 8:30 έως 14:30, ενώ οι εφημερίες για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών ισχύουν από τις 14:30 έως τις 8:30.

Τα Αγροτικά Ιατρεία και οι οικισμοί που εξυπηρετούν είναι τα εξής :

  • Ανταρτικού, που εξυπηρετεί και τα Δ.Α. Πισοδερίου, Τριγώνου, Πράσινου και τους οικισμούς της Κοινότητας Κρυσταλλοπηγής (Κρυσταλλοπηγή, Βατοχώρι, Κώττα),
  • Πύλης, που εξυπηρετεί και τα Δ.Δ. Βροντερού και Αγίου Αχιλλείου,
  • Λαιμού, που εξυπηρετεί και τα Δ.Δ. Αγίου Γερμανού και Ψαράδων,
  • Λευκώνα, που εξυπηρετεί και τα Δ.Δ. Καλλιθέας, Καρυών, Μικρολίμνης, Οξυάς και Πλατέως.

Το Αγροτικό Ιατρείο του Λευκώνα έχει τις προδιαγραφές να λειτουργήσει ως Πολυιατρείο, εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό όλη την περιοχή. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και είναι στελεχωμένο, εκτός του αγροτικού ιατρού, με μία νοσηλεύτρια και έναν οδηγό ασθενοφόρου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διακομιδή των επειγόντων περιστατικών όλης της περιοχής στο Νοσοκομείο της Φλώρινας. Η αναβάθμιση του αποτελεί προτεραιότητα για την περιοχή, αφού θα επιλύσει τα πάγια προβλήματα της περιοχής σε πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και το αίτημα αυτό προωθείται στα αρμόδια όργανα της Δυτικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Υγείας.

TOP