Υπογραφή συμβάσεων για τον αγωνιστικό χώρο και τον εξοπλισμό του Πατουλίδειου Αθλητικού Κέντρου Πρεσπών

Ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση των υποδομών αθλητισμού στον Δήμο Πρεσπών έγινε σήμερα, με την υπογραφή των συμβάσεων για την προμήθεια συστήματος άρδευσης και χλοοτάπητα για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, καθώς και για τον εξοπλισμό με έπιπλα, μηχανήματα εξάσκησης, και λοιπό εξοπλισμό. Το σύνολο των συμβάσεων ανέρχεται σε 101.600,60€ μετά από ηλεκτρονικό διαγωνισμό που έγινε στις 28/10/2022.

Με βάση την σύμβαση, μέσα σε 90 ημέρες, ο ανάδοχος θα προμηθευτεί και θα τοποθετήσει σύστημα άρδευσης στον αγωνιστικό χώρο και θα εγκαταστήσει χλοοτάπητα με βάση τις προδιαγραφές. Επιπλέον θα τοποθετήσει τους απαραίτητους πάγκους με σκέπαστρο για τις ομάδες, πάγκους και ερμάρια για τα αποδυτήρια, ένα πλήρες σύνολο μηχανημάτων εκγύμνασης  (αερόβιας και ενδυνάμωσης).

Επιπροσθέτως θα τοποθετήσει προκατασκευασμένο οικίσκο για χρήση κυλικείου καθώς και νέα κουφώματα αλουμινίου στο κλειστό στάδιο. Τέλος θα παραδώσει και μηχανήματα συντήρησης του χλοοτάπητα (χλοοκοπτικό τρακτέρ, εξαεριστήρα και γραμμοχαράκτη). 

Με την υπογραφή των συμβάσεων αυτών έχει πλέον συμβατοποιηθεί  το σύνολο των έργων και προμηθειών που περιλαμβάνονται στη δράση «Βελτίωση και εξοπλισμός Πατουλιδείου Αθλητικού Κέντρου Δήμου Πρεσπών» που αναμένεται στους επόμενους μήνες να παραδοθεί στους αθλητικούς συλλόγους και την κοινωνία των Πρεσπών ολοκληρωμένο και εξοπλισμένο για εξάσκηση, προπόνηση και αγώνες για διάφορα αθλήματα.

Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου της αναβάθμισης και ολοκλήρωσης της κατασκευής του Πατουλίδειου Αθλητικού Κέντρου με την εταιρεία Εγνατία ΑΤΕΒΕ που μειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό. Το έργο, προϋπολογισμού 315.000€ αφορά ουσιαστικά την ολοκλήρωση του ανοιχτού σταδίου που παραμένει ημιτελές από το 2004 καθώς και την αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου. Το έργο περιλαμβάνει, την αποπεράτωση των εξεδρών του ανοικτού σταδίου την κατασκευή γυμναστηρίου, αποδυτηρίων και υποστηρικτικών χώρων κάτω από αυτές καθώς και την τοποθέτηση καθισμάτων ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλίζεται η πρόσβαση ΑΜΕΑ στις εγκαταστάσεις. Περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση νέου ξύλινου δαπέδου (παρκέ) στο κλειστό στάδιο.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Πασχαλίδης Παναγιώτης Δήλωσε σχετικά :

Είναι μεγάλη μου χαρά που επιτέλους είμαστε πλέον σε θέση να υλοποιήσουμε αυτό το έργο που ήταν από τα πρώτα που μελετήσαμε κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας. Τώρα  το στοίχημα για το Δήμο μας είναι, σε συνεργασία με τον ανάδοχο, να ολοκληρωθούν σύντομα τα έργα ώστε, με το που θα επιτραπούν οι αθλητικές δραστηριότητες, οι αναβαθμισμένες πλέον εγκαταστάσεις του Πατουλίδειου να είναι στη διάθεση των  αθλητικών συλλόγων και των πολιτών για άθληση και ψυχαγωγία.  Ελπίζουμε πως με το έργο αυτό θα δοθεί  το έναυσμα για την   ενασχόληση με τον αθλητισμό σε δημότες όλων των ηλικιών, καθώς θα υπάρχει δυνατότητα εκγύμνασης σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα να διοργανωθούν  αθλητικά γεγονότα στο Στάδιο, που σε συνδυασμό με τις άλλες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στην περιοχή του αθλητικού κέντρου, θα συμβάλει περαιτέρω στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας».

PATOULIDIO.YPOGRAFH

TOP