Εκπαίδευση

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Όπως φαίνεται στον πίνακα που παρατίθεται, το μορφωτικό επίπεδο του πληθυσμού κατά το 1991 ήταν πολύ χαμηλό. Το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, περίπου το 50% έχει μόνο στοιχειώδη ή καθόλου εκπαίδευση, ενώ το 30% δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη εκπαίδευση. Πάντως η κατανομή αυτή ήταν μόνο οριακά χειρότερη από την κατάσταση του Νομού.

Εκτιμάται ότι έκτοτε η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά στις νεώτερες γενιές, αλλά δεδομένης της μεγάλης ηλικίας του πληθυσμού, η συνολική εικόνα δεν έχει ανατραπεί.

EKPAIDEYSI 1

Μορφωτικό Επίπεδο (απογραφή 1991)

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Στην περιοχή του Δήμου Πρεσπών λειτουργούν δύο νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά σχολεία, στον Άγιο Γερμανό και το Ανταρτικό, εξυπηρετώντας και τα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Έτσι οι οικισμοί που εξυπηρετούνται από το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Γερμανού είναι τα Δημοτικά Διαμερίσματα Άγιος Γερμανός, Λαιμός, Πλατύ, Άγιος Αχίλλειος, Βροντερό, Μικρολίμνη, Καρυές, Καλλιθέα, Λευκώνας, Μηλεώνας και Ψαράδες και ο οικισμός Πύλη.

Οι οικισμοί που εξυπηρετούνται από το Δημοτικό Σχολείο Ανταρτικού είναι τα Δημοτικά Διαμερίσματα Πράσινο, Ανταρτικό και Πισοδέρι και ο οικισμός Τρίγωνο.

Στην περιοχή υπάρχει ένα μόνο Γυμνάσιο, το οποίο βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λαιμού και καλύπτει το σύνολο της περιοχής. Στο Λύκειο λειτουργούν μόνο δύο τάξεις, ενώ πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι η λειτουργία της τρίτης τάξης.

TOP