Παρουσίαση της προκαταρκτικής πρότασης αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου Αγ. Γερμανού Πρεσπών και έναρξη περιόδου ενστάσεων

Ανάρτηση Α' Σταδίου Μελέτης Τροποποίησης Ρυμοτομικού Σχεδίου Οικισμού Αγίου Γερμανού Δήμου Πρεσπών

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Πρεσπών η τοπογραφική – κτηματολογική αποτύπωσης του οικισμού του Αγίου Γερμανού Πρεσπών καθώς επίσης και το Α' Στάδιο της Πολεοδομικής Μελέτης από τα στελέχη της μελετητικής ομάδας της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ). 

Μετά την παρουσίαση της μελέτης  ακολουθεί η περίοδος υποβολής ενστάσεων-προτάσεων που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. 

Η μελέτη που εκπονείται έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.prespes.gr) και θα βρίσκεται επίσης αναρτημένη στην κοινότητα του Αγίου Γερμανού για τρεις εβδομάδες, ενώ από την ερχόμενη Τρίτη στο γραφείο της Κοινότητας θα βρίσκεται μηχανικός που θα εξηγεί την μελέτη και θα απαντά σε απορίες των ιδιοκτητών καθημερινά από τις 11 το πρωϊ μέχρι τις 3 το μεσημέρι. 

Θα υπάρχει επίσης διαθέσιμη στους πολίτες φόρμα υποβολής ενστάσεων, που μπορούν να γίνονται με φυσική παρουσία στην  κοινότητα Αγίου Γερμανού ή στο Δήμο Πρεσπών ή επίσης και ηλεκτρονικά. 

 

Προκαταρκτική πρόταση αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου Αγ. Γερμανού Πρεσπών

Ανάρτηση Α' Σταδίου Μελέτης Τροποποίησης Ρυμοτομικού Σχεδίου Οικισμού Αγίου Γερμανού Δήμου Πρεσπών

Ο Δήμος Πρεσπών ενημερώνει ότι στα πλαίσια της διαδικασίας εκπόνησης της Πολεοδομικής Μελέτης του Αγίου Γερμανού έχει παραλάβει από την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας  (ΑΝΚΟ) την τοπογραφική – κτηματολογική αποτύπωση του οικισμού καθώς επίσης και το Α' Στάδιο της Πολεοδομικής Μελέτης. 

Η σύγχρονη πολεοδομική μελέτη, δεν είναι ένα απλό ρυμοτομικό σαν κι αυτό που θα αντικαταστήσει και που έχει αποτελέσει αιτία πολλών προβλημάτων για πάνω από 50 χρόνια αλλά και ένας ουσιαστικός μηχανισμός για την αναβάθμιση και βιώσιμη ανάπτυξη του Αγίου Γερμανού και κατά συνέπεια όλης της περιοχής των Πρεσπών.

Η μελέτη περιλαμβάνει χάρτες σχέδια και πίνακες που αναλύουν τις χρήσεις γης, τα ιδιοκτησιακά δεδομένα, τα θεσμικά δεδομένα την γενική και ειδική φυσιογνωμία (αρχιτεκτονική & κοινωνικοοικονομική), τα δίκτυα υποδομών και βεβαίως την προκαταρτική μελέτη του σχεδίου πολεοδομικής οργάνωσης  του οικισμού που αναμένεται να λύσει τα προβλήματα του παρελθόντος.

Η μελέτη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.prespes.gr) και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 7μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο Πρεσπών από την μελετητική ομάδα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει περίοδος υποβολής ενστάσεων για την οποία θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Ανάρτηση Α'. Σταδίου Μελέτης Τροποποίησης Ρυμοτομικού Σχεδίου Οικισμού Αγίου Γερμανού Δήμου Πρεσπών.

 

 

ZIP1            Πολεοδομικά (Σχέδια - Τεύχη)

 

ZIP1            Τοπογραφικά - Κτηματολογικά (Σχέδια - Τεύχη)

 

TOP