Παράδοση δωρεάς υλικών και εξοπλισμού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα Πρεσπών

Παραδόθηκαν από το Δήμο Πρεσπών υλικά, εξοπλισμός και αναλώσιμα για το πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα που αποκτήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος “POLIPRESPA” που συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο εξοπλισμός συνολικής αξίας 5,000€ περιλαμβάνει όργανα εξετάσεων (ηλεκτροκαρδιογράφος, οξύμετρο, μετρητή σακχάρου, αναλυτή αιμοσφαιρίνης κλπ.), φωτισμό χειρουργείου, χειρουργικά εργαλεία εξοπλισμό γραφείου, ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και άλλα απαραίτητα. Πρόκειται για τις άμεσες ανάγκες όπως διατυπώθηκαν από τους υπηρετούντες στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα αγροτικούς Ιατρούς και ενσωματώθηκαν στις δράσεις του Δ. Πρεσπών του προγράμματος “POLIPRESPA”.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα δημιουργήθηκε με ΚΥΑ τον Αύγουστο του 2017 με οργανόγραμμα που περιλαμβάνει τρεις Γενικούς Ιατρούς, τρεις νοσηλευτές και δύο άτομα πλήρωμα ασθενοφόρου. Έχουν ήδη προσληφθεί μία νοσηλεύτρια και ένας οδηγός ασθενοφόρου και εκκρεμούν οι υπόλοιπες προσλήψεις.

Για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού του ΠΠΙ Λευκώνα έχουν δεσμευτεί στο ΠΕΠ Δ. Μακεδονίας 450,000€ και το έργο είναι υπό μελέτη από την τεχνική υπηρεσία της 3ης ΥΠΕ.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή παράδοση είναι μια μικρή συνεισφορά στην βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών στον τόπο μας. Την ερχόμενη Παρασκευή περιμένουμε με μεγάλη προσμονή την επίσκεψη του Υπουργού υγείας κ. Ξανθού και την παράδοση του ασθενοφόρου που από μόνο του θα αλλάξει τα δεδομένα στις υπηρεσίες υγείας στην Πρέσπα. Ελπίζουμε να ακούσουμε και άλλα ευχάριστα σε σχέση με τις απαραίτητες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΠΙ Λευκώνα για τις προσπάθειες που καταβάλουν ώστε να προσφέρουν ικανοποιητική πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στους δημότες μας και τους επισκέπτες της περιοχής μας και να τονίσω ότι θα είμαστε πάντα στο πλάι τους για ότι χρειάζεται. Η υγεία ήταν, είναι και θα είναι πρώτη προτεραιότητα για όλη την κοινωνία των Πρεσπών».

1   2

H Πρέσπα συνδέεται ζωντανά με το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο! 27 Νοεμβρίου 2018

H Πρέσπα συνδέεται ζωντανά με το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο!

27 Νοεμβρίου 2018

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στις 17:30, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρεσπών συνδέεται ζωντανά με το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε μια συζήτηση με θέμα την ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, για ενήλικες και παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.

Διακεκριμένοι ομιλητές θα μας ξεναγήσουν σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του σύμπαντος και των αστεριών!

Διοργάνωση μηνιαίας σειράς «Διάλογοι» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερες πληροφορίες:

 

ASTRONOMIA 27 11 2018

Γνωριμία με το ΚΑΡΑΤΕ και τις ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ POLIPRESPA)

Την Κυριακή 04.11.2018 και ώρα 12:00 μμ σας περιμένουμε στο κλειστό γυμναστήριο του Πατουλίδειου Αθλητικού Κέντρου Πρεσπών,  στην εκδήλωση  «Επίδειξη Πολεμικών Τεχνών»  από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Φλώρινας  «SHOGUN».

 

GNORIMIA ME TO KARATE

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος «POLIPRESPA», το οποίο συγχρηματοδοτείται από όλους τους φορείς του Δήμου Πρεσπών και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα πραγματοποιηθεί μία τριήμερη προωθητική-διαφημιστική  δράση  από τις 29/8/2018 ως τις 31/08/2018 στoν Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη για την Πρέσπα, τα τοπικά προϊόντα της και την γιορτή Φασολιού-Τσιρονιού.

Παρακαλούνται όσοι παραγωγοί επιθυμούν να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη δράση,  να προσκομίσουν στον Δήμο Πρεσπών (γραφείο ειδικών συνεργατών-αρμόδιος υπάλληλος: Παντελίδης Βασίλειος) έντυπο υλικό (πχ. κάρτες, διαφημιστικά έντυπα, φωτογραφίες) και δείγματα των προϊόντων τους έως την Τετάρτη 22/08/2018.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2385351327

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ" + LUNA PARK 11-7-2018

TOP